Кирил Петков: Хора като Белазелков гарантират, че институциите се променят

0
Цялата парламентарна група сме щастливи, че ще бъде част от Конституционния съд, заяви лидерът на ПП
Цялата парламентарна група сме щастливи, че ще бъде част от Конституционния съд, заяви лидерът на ПП Снимка: БТА

Цялата парламентарна група сме щастливи, че ще бъде част от Конституционния съд, заяви лидерът на ПП

Осъзнаваме цената на компромисите, но, ако крайният резултат е това, че повече хора като Борислав Белазелков влязат в тези институции, вярвам, че България ще стане различна. Това заяви в парламента съпредседателят на парламентарната група на „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) Кирил Петков в отговор на въпрос за това, че под кандидатурата на Десислава Атанасова стои неговият подпис и тези на Христо Иванов и Атанас Атанасов, предаде БТА.

По-рано днес Атанасова, номинирана от ПГ на ГЕРБ-СДС, и Борислав Белазелков, издигнат от ПГ на ПП-ДБ, бяха избрани за конституционни съдии.

В това разпределение на силите в парламента всяка политическа партия има две отговорности - да предлага кандидатите, които са в характеристиката на нейната идеология, и да внимава да не се допуснат кандидати, които са под червената линия на допустимост за тази партия, коментира още Петков. Той даде пример с това как от ПП-ДБ са реагирали на номинацията на подуправител за здравната каса, като каза, че това е било „под червената линия" за тях.

Цялата парламентарна група сме щастливи, че ще бъде част от Конституционния съд. Хора като него ще гарантират, че институциите се променят, отбеляза също съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ.

Кирил Петков и Атанас Атанасов (ПП-ДБ) коментираха журналистически въпрос за идеята председателят на парламентарната комисия за контрол над службите за сигурност да не е на ротационен принцип, за да не се председателства от депутат от „Възраждане“. По думите на Петков той подкрепя идеята, която ще бъде обсъдена от групата. Предварително имах информация за готвено предложение за промяна на правилника за организация на дейността на Народното събрание, ще го видим, ще обсъдим и ще вземем решение, каза Атанасов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари