Въздушна тревога в Киев след множество експлозии

2
Ранени са 9 души в украинската столица
Ранени са 9 души в украинската столица Снимка: ЕПА / БГНЕС

Ранени са 9 души в украинската столица

Множество експлозии бяха чути днес в Киев, където прозвучаха сирените за въздушно нападение, така както и на други места в Украйна, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

"Едно от инфраструктурните съоръжения в столицата е било поразено", написа в "Телеграм" кметът на града Виталий Кличко. "Останете в убежищата! Въздушната тревога продължава", добави той.

Кличко допълни преди минути, че са ранени 9 души, като 8 от тях са хоспитализирани. На един пострадал е оказана помощ на място.

Ройтерс съобщи за убит човек при удар по двуетажна сграда в украинската столица. Има и един ранен.

Град Лвов, в Западна Украйна, е без електричество след руските удари, казаха местните власти, цитирани от АП. За спирания на тока се съобщава и в съседна Молдова.

През последните седмици Русия често обстрелва украинската столица, както и енергийни съоръжения в цялата страна, което доведе до прекъсвания на електрозахранването на много места, припомня АП.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -9
    2
    Отец Нафърфорий
    Руски терористи, ще се пържите в ада
  • 8
    1
    Йосиф
    Б О Й ! ! ! Д О Д У П К А ! ! ! Писна ми от тези мърши и измислените им изявления и лъжи. РАША ФОРЕВЪР !!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари