Експлозии разтърсиха Киев

1
Виталий Кличко призова всички да се укрият
Виталий Кличко призова всички да се укрият Снимка: Ройтерс

При атаката има жертва и поне 11 ранени

Около десет експлозии са се чули в центъра на украинската столица. Това съобщи в Telegram кметът на Киев Виталий Кличко. При атаката е убит един човек, а поне 11 са били ранени, допълва той.

По-рано през деня губернаторът на Киевски регион предупреди за възможна наближаваща ракетна атака и съобщи, че противовъздушната отбрана в региона атакува цели.

Хотел в Киев е претърпял щети от експлозия в града, пише БНР, цитирайки Кирило Тимошенко - помощник на президента Володимир Зеленски. Той добави, че службите за спешна помощ се отправят към мястото, но не предостави повече подробности.

Местните власти съобщават за ракетни удари, разрушения и пожари в южния град Николаев, в западния Хмелницки и в град Краматорск в Източна Украйна.

Разузнаването на Обединеното кралство предупреди по-рано, че Русия може да използва новогодишната нощ за нови масирани ракетни атаки срещу цивилни цели в Украйна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -4
    1
    терораша
    Терористите не признават празници
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари