Въвеждат тест за постъпване в първи клас

0
Това предвиждат промените в наредбата за предучилищно образование
Това предвиждат промените в наредбата за предучилищно образование

Въвеждане на стандартизиран тест за за определяне на готовността за постъпване в първи клас, с който да се осигури плавен преход между детската градина и началото училище.

Това предвиждат промените в наредбата за предучилищно образование.

Резултатите от теста ще се вписват в националната електронна информационна система за предучилищното и училищното образование и личното образователно дело на детето. Те ще осигурят информация на учителите в кои области на развитие е необходима подкрепа на детето и да преценяват по-лесно за индивидуалния подход към детето. Тестовете училищна готовност ще се провеждат от учителите в групата в началото на годината и в края на края на задължителната предучилищна подготовка. Те няма да служат за поставяне на оценка на децата или за вход в първи клас.

Предвидено и регламентирането на участието на децата в различни организирани прояви или изяви, които не са предмет на наредби на Министерството на туризма. Директорът ще контролира провеждането им, докато редът и начинът на организиране на посещенията ще се определя в правилника за дейността на детската градина или училището. За всички дейности ще се изисква и писмено съгласие на родителите.

В Наредбата броят на учебните седмици е определен на 36, което ще улесни разработването на тематичните разпределения в детските градини и училища.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари