Във Велико Търново чакат 7 милиона лева за инфраструктура

0
Шест са одобрените проекта, които чакат непосредствено финансиране
Шест са одобрените проекта, които чакат непосредствено финансиране Снимка: Здравка Маслянкова / БНР

Шест са одобрените проекта, които чакат непосредствено финансиране

Община Велико Търново чака решение на правителството в оставка за финансиране на инфраструктурни ремонти за около 7 милиона лева.

Шестте проекта за ремонти на общинска пътна мрежа и на улици в стария град на Велико Търново са одобрени от регионалния министър в оставка Гроздан Караджов и са внесени в Министерския съвет с искане за финансиране, съобщиха от Община Велико Търново, съобщава БНР.

Над 25 километра са пътищата, за които ремонтът е належащ, защото са почти непроходими. За всички пътни отсечки Община Велико Търново има изготвени работни проекти за рехабилитация и издадени разрешения за строеж.

За финансиране от държавата е подаден и прекият път до римския град Никополис ад Иструм, по който се стига от главния път Русе – Велико Търново. За отсечката се чака съгласуване с Националния институт за недвижимото културно наследство. 

В предложението на МРРБ с одобрените проекти на Общината са предвидени и 1 млн. лева за началото на реконструкцията на 15 улици в старинния квартал "Варуша" във Велико Търново, за които местните хора са направили протестни подписки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари