С електронните ваучери няма да теглим пари от банкомат

1
Електронният ваучер за храна ще бъде нещо като дебитна карта
Електронният ваучер за храна ще бъде нещо като дебитна карта Снимка: БГНЕС

Електронният ваучер за храна ще бъде нещо като дебитна карта

Ваучерите за храна ще може да бъдат не само на хартия, а и на електронен носител. Това предвиждат промени в данъчните закони, които са внесени в парламента заедно с проекта на бюджет.

Електронните ваучери ще влязат в употреба от 1 януари 2024 г. След това ще има преходен период от шест месеца, в който ще може да бъдат давани както хартиени, така и електронни ваучери за храна. А от 1 юли 2024 г. ваучерите ще бъдат само електронни.

Ще има ограничение с ваучера за храна да бъдат теглени пари в брой от банкомат

Електронният ваучер за храна ще бъде нещо като дебитна карта. Но ще има ограничение и техническа забрана с ваучера за храна да бъдат теглени пари в брой от банкомат. Освен това с електронния ваучер няма да може да бъдат купувани вино, спиртни напитки, пиво и тютюневи изделия. И в момента има такава забрана, но когато човек дава хартиен ваучер в магазина продавачките могат да направят изключение, ако например в кошницата с храни има и бутилка вино. Докато при електронния ваучер това ще бъде невъзможно, защото електронно ще бъде блокирано плащането с нето на вино, бира, алкохол и цигари.

Върху електронния ваучер ще трябва да има записан срок на валидност, както и уникален индивидуален номер. Върху ваучерите ще трябва да бъдат написани имената на фирмата, която го е издала, както и на фирмата, която го е дала на своя служител.

Сумата, която работниците ще могат да получават под формата на ваучери, остава 200 лв. на месец. Но общият размер на ваучерите, които фирмите ще могат да дават на работниците, още за 2023 г. се увеличава от 1 млрд. лв. на 1,4 млрд. лв. Така повече хора може да получат ваучери вместо увеличение на заплатата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари