Васил Божков обжалва постоянния си арест

1
Следващото съдебно заседание ще бъде на 5-ти септември
Следващото съдебно заседание ще бъде на 5-ти септември Видео: NOVA

Следващото съдебно заседание ще бъде на 5-ти септември

Адвокатите на Васил Божков ще обжалват решението той да остане за постоянно в ареста, предава NOVA. Документите ще бъдат внесени още днес или най-късно утре, а следващото съдебно заседание ще бъде на 5-ти септември.

Вчера Софийският градски съд прие, че няма опасност Васил Божков да извърши ново престъпление, но може да се укрие и така го остави в ареста. В съдебната зала от прокуратурата се чуха твърдения за бизнес комуникация на Васил Божков с руски граждани, които са в санкционния списък на ЕС, като ръководителят на частната военна групировка "Вагнер" - Евгений Пригожин и Аксей Гарбер, бивш шеф в "Роснефт".

След като приключи заседанието, Божков излезе с пост във Facebook, в който написа: "Правосъдие в България още няма. Има бухалки. Реформирани".

Адвокатът на бизнесмена Георги Гатев изключва възможността прибирането на Васил Божков в България да е свързано със сключена сделка с някого.

"Няма никаква сделка.Това мога да ви го гарантирам. Знам какви мерки бяха предприети за неговото идване в България, знам какви бяха причините и пречките той да не може да се върне своевременно, знам какви молби е пускал, до кого ги е пускал, така че няма никакви договорки, това което го пишат ваши колеги в медии с някакви колаборации, сключена с определени хора, политически сили, това са измишльотини. Ако беше така, нямаше да бъде задържан вчера", каза Гатев.

Той посочи, че не е коментирал с клиента си дали ще свидетелства срещу Бойко Борисов и Владислав Горанов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари