Арести в Гърция за нелегален внос от България на "разредител за горива"

1
Всички документи по вноса са фалшиви
Всички документи по вноса са фалшиви Снимка: bTV

Гръцката полиция арестува девет лица за нелегален внос от България на забранен разтворител, използван за разреждане на горивата по бензиностанциите.

Арестувани са организаторите на нелегалния внос на химически разредител от България, който се продавал на собственици на бензиностанции за разреждане на бензина. В склад в област Атика са открити 30 тона от забранения химикал. За получател на разтворителя се посочва неактивна фирма в Солун.

Всички документи по вноса и за трансфера на разтворителя са фалшиви, съобщават властите, извършили проверката, предава БНР.

Конфискувана е и цистерна, използвана за трансфер на забранения химикал вътре в страната.

Полицията подозира, че престъпната мрежа е действала от дълго време и намереният разтворител е само част от дейността им.

Проверяват се собственици на бензиностанции по островите, където цената на бензина е по-висока, като потенциални участници в престъпната мрежа.

В същото време на границата се извършва проверка на всички влизащи в страната цистерни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари