Васил Божков: Общественото мнение се влияе от документи, а не от лъжи

0
В профила във Фейсбук на бизнесмена се появиха документи, според които той сам е поискал да се върне у нас
В профила във Фейсбук на бизнесмена се появиха документи, според които той сам е поискал да се върне у нас Снимка: БГНЕС

В профила във Фейсбук на бизнесмена се появиха документи, според които той сам е поискал да се върне у нас

"Общественото мнение се влияе от документи, а не от лъжи". Този текст, заедно с приложени документи се появи в профила на Васил Божков във Фейсбук. Не е ясно как точно бизнесменът споделя публикации във Фейсбук или предава информация на негов приближен, при положение, че се намира в ареста, а днес бе разпитван от прокуратурата в продължение на пет часа.

Публикацията се появява след като днес в медийното пространство бе разпространено писмо от Обединените арабски емирства до Националното бюро на Интерпол в София, в което се съобщава, че Васил Божков ще бъде екстрадиран на 25.08 заради обвиненията за пране на пари. „Уведомяваме ви, че лицето, което издирвате за пране на пари, е задържано в нашата страна и решихме да го екстрадираме с директен полет”, се обяснява в писмото.

Въпросът дали Божков е бил екстрадиран или сам се е върнал вълнува обществото от сутринта.

В профила на Божков е пуснато решението на съда в ОАЕ от 2021 г., с което се отказва екстрадицията му в България. То е всеизвестно. Решението е на арабски, с превод на английски и български език.

Другият документ е нещо като служебна бележка от дирекция по съдебно сътрудничество на прокуратурата на ОАЕ, в което се казва, че има решение на съда против екстрадицията на Васил Божков, но на 20 юни т. г. той се явил в прокуратурата и казал, че иска доброволно да се предаде. "Така той получи този сертификат по негово искане без Дирекцията за международно съдебно сътрудничество да носи отговорност", завършва документът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари