Ваня Червенкова свали 18 килограма за 3 месеца

0
Червенкова спазвала 12 дневна диета
Червенкова спазвала 12 дневна диета

Вчера бизнесдамата Ваня Червенкова съобщи във фейсбук, че е осъдила Албена Вулева в Софийския районен съд, заради обидни статии по неин адрес.

Ето какво написа Червенкова:

„Софийски Районен съд - наказателно отделение ОСЪЖДА Албена Валентинова Вулева!

Толкова гнусна, обидна и отвратителна статия не съм чела в живота си!!!! Дори недоумявам как може първо да бъде родена в нечий мозък, а после произнесена. Свиня, зурла, хипопотам, кит, кашалот и всички видове животни с които съм сравнена е нищо в сравнение да изразиш съжаление за това , че убийците ми не са ме " гръмнали" с куршуми за едър рогат добитък" !!! При положение, че НЕ ПОЗНАВАМ ТОВА ПРИРОДНО НЕДОРАЗУМЕНИЕ - Албена Вулева!"

Червенкова очевидно е вбесена от обидните сравнения, които Вулева сипе върху нея, пише 24 аса. Още повече, че след невероятна диета през 2015 г. тя успява да свали 18 килограма само за 3 месеца.

Ето как става това:

През 2014 г. на Ваня Червенкова ѝ се налага да се подложи на операция за отстраняване на възел от щитовидната жлеза. След като се възстановява, бизнесдамата решава, че трябва да промени изцяло начина си на живот.

“Пия L-тироксин, а съм и диабетик и смятам, че неестествено започнах през годините да пълнея”, разказва тя пред "24 часа" през 2015 г. Спазвала е режим на хранене и преди, но на 6 януари 2015 г. решава да започне диета, за която разбира от свой приятел. Тя е на принципа на разделното хранене. “Познавам много добре своето тяло и реших, че действително разделното хранене ми се отразява много добре. Забелязала съм, че когато ям еднакви неща няколко дена, не задържам вода и организмът ми се чувства достатъчно добре. А когато ям малко, но смесвам храните, тогава се получава напълняване”, обяснява Червенкова.

Така започва въпросната диета. Тя продължава 12 дни, като на всеки два дни трябва да се сменя видът на храната. Така за близо две седмици подложилият се на нея минава през картофи, пиле, салати, риба, плодове и кисело мляко. Ако човек иска да свали не повече от 6-7 кг, може да направи само една серия от 12 дни. За да задържи килограмите си обаче, трябва да е бил на нея поне 2 месеца.

Ваня Червенкова я прави 3 месеца. Конкретната ѝ цел била да свали поне 15 кг. И успяла. Нужни ѝ били около 2,5 месеца за целта. Така сумарно от януари до март се разделила с общо 18 кг. Свалянето ставало постепенно. Първо направила две серии от по 12 дни. След това си починала за 3-4 дни и започнала следващата дванайсетица. Така продължила до края на март.

“Усетих, че тялото ми се чувства добре. Затова реших, че ще трябва да я споделя с хората, защото аз лично се боря с килограмите от много години. Съвсем добронамерено го направих. В тази диета човек не се лишава от нищо - организмът приема всичко, което му е нужно - протеини, витамини. Особено важни са последните 4 дни, защото отслабването става тогава”, разказва бизнесдамата.

Въпреки натовареното си всекидневие, тя следва програмата стриктно. Когато е в офиса си, задължително поръчва храна и внимава да се храни начесто. В случай че е на път, или си носи храна, или задължително спира в някое заведение. Междувременно бутилката с водата стои винаги на 20 см от ръката ѝ. Тя, както и чайовете, които Ваня пие по време на режима си, намаляват глада, като освен това помагат за отделяне на токсините от организма.

За трите месеца, в които изпълнява диетата си, Червенкова я нарушава само веднъж - в деня за риба изпива половин чаша бяло вино, силно разредено с вода. Тя по принцип не пие алкохол, но в случая нямала избор, тъй като била на рожден ден и трябвало да поздрави рожденика. А и освен това прегрешението не е особено голямо. “Най-важното е никога да не се смесват храните”, казва тя. А другото важно е да се пие много вода - между 3 и 4 литра на ден е оптималното количество. Освен това е добре стомахът да не остава празен, т.е. човек да се храни възможно най-често.

Успоредно с диетата Ваня започнала и тренировки, но не във фитнес. Записала се в дамско студио, което разполага с вакуум пътека. Тя помага на мускулите да се съкращават по-бързо и на мазнините да се топят по-ускорено. В клуба има също и специални машини, които се наричат ролшейпъри. Те масажират цялото тяло. Тренировката включва също и лимфодренаж, който спомага за освобождаване от задържаните течности. Цялата тренировка Червенкова прави 3 пъти седмично и отделя за нея около 1,5-2 часа.

Въпреки че вижда бързо резултатите, бизнесдамата упорито следва диетата до края на третия месец. Една от основните причини е, че при жените след 40-45 г. метаболизмът се забавя и на организма е нужно по-дълго време да се адаптира към новия начин на живот. От своя страна обаче това води до задържане на вече постигнатия резултат. “Изобщо не напълнях, но от септември ще я започна отново и тогава съм сигурна, че ще сваля още 10 кг”, категорична е Червенкова.

Дъщеря ѝ Никол също много ѝ помагала да спазва режима стриктно, но понякога доста я и изкушавала. “Тя също направи тази диета веднъж за 12 дни. Понякога обаче е пристрастена към сладкото и по време на диетата съм ѝ намирала в халата малки желирани меченца или шоколадче под възглавницата”, смее се майката. Тогава тя обяснила на детето си, че така няма да се получи, и дори възнамерява през есента да ѝ наложи диетата. Успоредно с нея ще ѝ спомогне с магнезий, за да убие апетита ѝ към сладко. Самата

Ваня също е вземала магнезий, но срещу крампи

Освен него е приемала витамин С и аспирин сутрин, както и много лимони в чая или водата си.

“Не очаквах, че ще предизвикам такъв бум, а че ще успея да помогна само на тези, които са ми приятели във фейсбук. Изглежда, хората у нас имат проблеми с килограмите и съм щастлива, че съм успяла да им помогна. Отговарям на всеки, който ми пише. Даже има големи групи във фейсбук под наименованието “Диетата на Ваня Червенкова”. Питаха ме дали мисля да правя пари от това. Нямам такива намерения, защото това е свързано със здравето”, допълва бизнесдамата.

ПО ДНИ

1-и и 2-и ден - картофи - независимо как са приготвени (може да бъдат овкусени с малко зехтин и сол)

3-и и 4-и ден - пиле - печено, пържено, варено

5-и и 6-и ден - салати - може да бъдат съставени от различни видове зеленчуци (позволено е да са приготвени на пара и на скара)

7-и и 8-и ден - риба - независимо как е приготвена и какъв е видът ѝ

9-и и 10-и ден - плодове (без банани, защото са много калорични)

11-и и 12-и ден - кисело мляко

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари