Вандалските прояви струват 80 000 лева на Община Русе

1
Посегателствата върху общинско имущество зачестяват
Посегателствата върху общинско имущество зачестяват Видео: БНТ

Община Русе се принуди да монтира бетонна чешма в центъра на града, за да предотврати поредните вандалски прояви.

Тя е изградена на мястото на старата, която е разбивана вече пет пъти. Посегателствата върху общинско имущество зачестяват. Само за последните две години нанесените щети са за над 80 хиляди лева, предава БНТ.

Чешмата, която се намира в алеята по бул. „Цар Освободител” срещу Градския стадион, вече е с нов дизайн и по-здрава, за да устои на евентуална агресия. Наблизо е поставена и видеокамера, с която денонощно се следи района. Според русенци обаче, видеонаблюдението няма да помогне за пресичането на вандалските прояви.

Радка Стефанова: "Мисля, че всичко е до съзнанието на човека, никой не може да го промени и нищо няма да му попречи просто да мине и да я ритне. А такива винаги ще има, струва ми се.”

Симона Крумова е ученичка и не веднъж е ставала свидетел как нейни връстници унищожават имущество не само на улицата, но и в училище.

Симона Крумова: „Трошили са много неща. В училище – контакти, тръби, парно… Защо го правят? Липса на възпитание.”

От общината обясняват, че най-често вандалите посягат на уличното и парковото осветление, беседките, пейките и кошчетата за отпадъци. От специализираното общинско звено за охрана и ред съдействат на полицейските служители за издирването на нарушителите, като им предоставят записите от видеокамерите.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари