Валерия Велева: ГЕРБ, оттеглете Данаил Кирилов като шеф на правната комисия!

0
Той е погром за юридическата мисъл
Той е погром за юридическата мисъл Снимка: БГНЕС / Архив

Данаил Кирилов трябва да се оттегли като председател на правната парламентарна комисия.

След правния хаос, който той сътвори с Изборния кодекс и с който вкара 44-ото Народно събрание в парламентарна криза, това би било закономерен ход. Всяко негово решение от сряда миналата седмица до днес отхвърля предишното и е в тежък дисонанс със здравия разум. Нямам нищо против благия Дани Кирилов, когото в ГЕРБ обичат и който иначе е един кротичък човечец с тъжна усмивка, пише Валерия Велева за Епицентър.

Но Данаил Кирилов - шеф на правната комисия на българския парламент - е погром за юридическата мисъл, за вярата в правото и силата на парламентаризма. Сегашният скандал не е първият в неговата "блестяща" депутатска кариера. Заради Данаил Кирилов през лятото на 2016 година, в навечерието на президентските избори, парламентът прекъсна ваканцията си, за да се занимават законотворците ни пак със зле конструирани избирателни правила и с онова прословуто квадратче "не подкрепям никого", което обърка мнозина Тогава му се размина.

Както и в още десетки случаи на юридически безумия, заради които доверието в законодателния процес се е сринал почти до нула.

Данаил Кирилов може да напише на коляно фалшив доклад и да го внесе в зала, газейки закон и процедура, без да му мигне окото. Може до среднощ да каканиже от парламентарната трибуна и да твори правни безумия с неизчерпаема енергия. За него правилата нямат сила, законите - не важат. Той е блестящ изпълнител на поръчки. И затова е много удобен за всяка власт и за всеки началник - юристът Кирилов може да защитава днес едно решение с плам и утре със същата жар да го отхвърли. Без да се изчерви. Без да му трепне гласецът. Това наистина е качество! Невероятен талант! Но на всичко това някой трябва да каже:"Баста!" В името на уважението към парламентаризма. И ГЕРБ колкото по-скоро го осъзнаят, толкова по-добре. Ако все пак имат чувство за самосъхранение!

Източник: Епицентър.бг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари