В Сърбия може да се появи руска военна база

1
Това твърди руския военен експерт и историк Борис Юлин, както съобщава Lenta.ru
Това твърди руския военен експерт и историк Борис Юлин, както съобщава Lenta.ru Снимка: Getty images

В Сърбия може да се появи руска военна база, която ще изпълнява различни разузнавателни задачи и ще наблюдава околността

Това твърди руския военен експерт и историк Борис Юлин, както съобщава Lenta.ru, широко четен руски портал, собственост на Сбербанк от 2020 г., предаде Фокус. 

Извънредният и пълномощен посланик на Русия в Белград Александър Боцан-Харченко, пише порталът, вече говори за това, заявявайки, че „руските военни бази в Сърбия са суверенен въпрос на тази страна“.

Освен това, както добавя той, това е проблем на самата Русия.

Що се отнася до съвместния хуманитарен център, той съществува и функционира за реагиране при кризи в случай на хуманитарна катастрофа“, посочва Боцан-Харченко.

Военният експерт Юлин посочва, че не е съвсем ясно каква ще е ползата от военната база в Сърбия.

Факт е, че базите се намират в близост до зони на възможни военни действия. Но в Сърбия териториално тя ще бъде напълно откъсната от Русия и отвсякъде заобиколена от страни от ЕС и отчасти от страни от НАТО. Не е ясно как в този случай е възможно съсредоточаване на сили и обезпечаване на сигурността на базата“, посочва Юлин.

Единствената възможна цел на създаването на подобно съоръжение, според този руски експерт, е „разузнавателна мисия и наблюдение на околното пространство“, или по-точно - събиране на разузнавателни данни.

Той също така добавя, че „Европейският съюз може да започне да възприема Сърбия като вероятен източник на заплаха в случай на конфликт“, което няма да има много приятни последици за Белград.

По-рано министърът на вътрешните работи на Сърбия Александър Вулин, напомня руският портал, заяви, че Сърбия е независима държава и не иска да се намесва в конфликтите на Русия и Запада и особено не иска да стане „пехота на НАТО“.

Ако искате да се придържате към териториалната цялост и суверенитет като най-важен принцип в международната политика, както аз мисля, че е, напуснете Сърбия. Първо оттеглете признанието на Косово, след това кажете: „Извинете, Сърбия е единна, сгрешихме, че ви бомбардирахме, съжаляваме за всичките ви деца, които убихме, съжаляваме, че ви причинихме това, започнете с коригирането на своите грешки“.

Не трябва да искате от Сърбия да бъде пехота на пакта НАТО, да влезе в конфликт с Русия“, заяви Вулин в началото на юли, като подчерта, че влизането във войната не е опция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    3
    През 1885 година
    След Съединението с Източна Румелия , Сърбия , по указание на Русия ни напада. Руските офицери са прибрани в Русия и Царска Русия очаква да бъдем победени от войската на Крал Милан . Българската малобройна армия , начело с млади офицери , показват чудеса от храброст . Крал Милан с файтончето бързо напуска фронта и моли Австрия и Русия да ни принудят да спрем напредването.
  • 4
    2
    През 1916 руснаци и сърби
    са искали да ни Освободят от Северна Добруджа и на Юг , но генерал Иван Колев се е противопоставил много ефективно и едва през 1944 год. настъпва второто ни Освобождение. Сега може би предстои третото ни освобождение , но генерал Колев е отдавна покойник , през 1917 почива от изтощение , умора.
  • 1
    1
    Фалшиви рашистки новини
    Абе кой вярва на тези тъпотии разпространявани от сатрапската фалшива пропаганда? Само някой тъпи тролчета биха се вързали за някоя ръждива копейка! ХАХАХАХАХАХА
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари