В Русе забраниха цигарите, но ИНВЕСТИТОРИТЕ - НЕ!

7
Замърсяването на въздуха в Русе може да убие вашите деца!
Замърсяването на въздуха в Русе може да убие вашите деца!

Със застудяването на времето нарушенията на забраната за тютюнопушене на закрити обществени места зачестиха. Но това ли е най-опасното за здравето на русенци?

Лицемерието от страна на родните политици изглежда няма граници. Виждаме, че има политическа воля да се наложи забрана за тютюнопушене на закрити обществени места.  Дали тази забрана е ефективна и колко се спазва е съвсем друга тема. Да отидеш на кръчма или в някой нощен бар, където се пуши е лично твой избор. Но когато става дума за замърсяване на околната среда и водите от разни ИНВЕСТИТОРИ в Русе, не е твой избор. 

Политическото лицемерие продължава в пълна сила и със зловещите картинки по цигарите. Вече всички кутии са маркирани със стряскащи изображения на рисковете от тютюнопушенето.

Зловещите изображения предупреждават, че тютюнопушенето е причина за 9 от 10 случая на рак на белите дробове, увеличава риска от ослепяване и може да убие неродено дете.

Питаме се дали това е загриженост от страна на родните политици за нашето здраве или просто изпълняване на някакви норми от ЕС? 

Ако родните политици наистина са загрижени за нашето здраве, може да ги посъветваме да разлепят плакати за това колко вредни за нашето здраве са разни ИНВЕСТИТОРИ и какви са последствията от това, което дишаме ежедневно. 

Може да смените и картинките по цигарите с нови: Замърсяването на въздуха в Русе може да убие вашите деца!

И тук всички знаем, че гражданите на Русе нямат избор кога да дишат и замърсяването на въздуха е основен проблем за здравето на хората. Защото ходенето на кръчма един път в седмицата е личен избор и едва ли ще ви разболее от рак на белите дробове. Но ежедневното замърсяване на околната среда със сигурност не е наш личен избор и не може да си избираме какво да дишаме.

Може да предложим на Община Русе да пусне "Заявяване на постоянен адрес", на което да има същите тези зловещи картинки, с които да предупреждават хората, решили да живеят тук, че това е опасно за тяхното здраве.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари