В парламента няма траур

0
Няма декларации за Неофит, депутатите се обиждат от сутринта
Няма декларации за Неофит, депутатите се обиждат от сутринта Снимка: БТА / Архив

Няма декларации за Неофит, депутатите се обиждат от сутринта

Без траурни елементи е днешното заседание на парламента, въпреки обявените два дни на национален траур в памет на патриарх Неофит.

И вчера, и днес нито една от парламентарните групи не подготви декларация в памет на патриарха, нито засегнаха темата за кончината му от трибуната на парламента, пише 24 ЧАСА.

Иначе и днес две от групите излязоха с декларации, но по други теми - "Възраждане" за протеста си пред американското посолство и против българските медии и "Има такъв народ" за Северна Македония. Депутатите днес заседават нормално от 09:00 часа сутринта, въпреки очакванията председателят Росен Желязков да отмени заседанието, както президентът Румен Радев отложи връчването на първия мандат.

В декларацията от името на групата си Костадин Костадинов изсипа нова порция обиди - към медиите, че са "американски радиоточки", и към депутатите, че са "продажни отрепки".

Явор Божанков от ПП-ДБ все пак му опонира от трибуната и призова Костадинов да е по-смирен в деня на национален траур.

"Свикнали сме с вашата агресия, с вашия речник и езикът на омразата ви. Но може ли за един ден да се смирите? За един ден да не слушаме за Руската федерация, за американското посолство. Просто е отвратително и недопустимо", каза му Божанков. По време на изказването му депутатът от "Възраждане" Петър Петров обаче се ядоса, стана на крака и се развика с все сили на някои от другите си колеги. "Не ме обиждай, бе, ей", се чуваше от него, докато един от квесторите и Росен Желязков се опитваха да го успокоят.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари