В Кипър дирят телата на още жертви на предполагаем сериен убиец

0
Търсят дъщерята на 38-годишната жена, румънка и нейната дъщеря, както и още една филипинка
Търсят дъщерята на 38-годишната жена, румънка и нейната дъщеря, както и още една филипинка Снимка: ЕПА / БГНЕС

Кипърската полиция активизира днес усилията си по издирването на нови жертви, които се предполага, че са убити от сериен убиец - 35-годишен кипърски военен, идентифициран от местни медии като Никос Метаксас, предоха световните агенции, цитирани от БТА.

Властите съобщиха, че военният е признал, че е убил общо седем души - пет жени и две момичета. Повечето от убитите са азиатки, които са пристигнали в Кипър, за да работят.

Случаят шокира средиземноморския остров, отбелязва Ройтерс.

Президентът на Кипър Никос Анастасиадис изрази „дълбоко съжаление и безпокойство“ заради убийствата, информира Асошиейтед прес.

Той посочи, че споделя „отвращението“ на народа си, тъй като убийствата очевидно са били насочени към чужденки, дошли в страната, за да работят.

Подобни инстинкти противоречат на нашите традиции и ценности, каза Анастасиадис, който е на посещение в Китай.

Той призова към спокойствие, за да може полицията да приключи спокойно разследването си.

Екип британски детективи пристига на острова в понеделник, за да помогне на разследването, съобщи кипърската полиция, цитирана от Ройтерс.

Междувременно опозиционната партия АКЕЛ призова за оставките на министъра на правосъдието и началника на полицията, информира агенцията.

Тези жени са дошли тук, за да изкарат пари, да помогнат на семействата си. Те са живели далеч от семействата си. И земята ги погълна и никой не бе заинтересован от това, каза пред Ройтерс депутатката от АКЕЛ Ирен Хараламбидис.

Този убиец ще бъде съден от съда, но другият голям въпрос е равнодушието на другите, когато се появиха първите новини по случая. Аз мисля, какво смята и партията ми, че министърът на правосъдието и шефът на полицията трябва да подадат оставки, посочи народната представителка.

Полицията заяви, че издирването на телата на жертвите днес е фокусирано в района на военен полигон, водоем и изкуствено езеро близо до изоставена мина (на около 32 километра западно от столицата Никозия), посочва АП.

В четвъртък 35-годишният заподозрян каза на следователите, че той е убил още четири души (преди това той бе признал за три убийства). Всички предполагаеми жертви са чужди гражданки.

Полицията откри телата на 38-годишна филипинка и на още две жени, чиито самоличности не са установени.

Полицейски екипи в момента издирват дъщерята на 38-годишната жена, румънка и нейната дъщеря, както и още една филипинка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари