Намериха куфар с човешки останки в Кипър

0

Следователи и специални части в Кипър, претърсващи за още жертви на предполагаемия сериен убиец, се натъкнаха на куфар с разлагащи се останки на жена на дъното на язовир, съобщава гръцкото издание Екатимерини.

Тялото се предполага, че е на една от жертвите на кипърския военен, който призна, че е убил седем жени и момичета.

Куфарът е бил закотвен на дъното с бетонен блок, заяви ръководителят на кипърския департамент за криминални разследвания, предаде БГНЕС.

Старши инспектор Неофитос Шайлос съобщи, че следователят, който е прегледал останките от тялото на местопрестъплението, е заключил, че те са в напреднал стадий на разлагане.

Той допълни, че ще се извършат тестове, за да се разбере самоличността на жертвата.

Властите са фокусирали своето търсене в язовир, който се намира на 32 километра западно от столицата Никозия, след като заподозреният 35-годишен военен е казал на следователите, че е пъхнал телата на три от жертвите в куфари ги е изхвърлил в токсично езеро, което е част от медна мина.

По последни данни се смята, че тези жертви са Марикар Валтез Аркуйола на 31 години от Филипините, Флорентина Бунеа на 36 години от Румъния и нейната 8-годишна дъщеря Елена Наталия.

Аркуйола липсва от декември 2017 г., а майката и дъщерята са изчезнали още през септември 2016 г.

Шайлос заяви, че според следователите на мястото последното открито тяло е на възрастна жена.

 

В събота е намерен и втори куфар, но властите казват, че той все още няма да бъде извадени ще продължат да търсят за третия.

Този бързо разгръщащ се случай шокира кипърците, които се страхуват, че серийният убиец е преследвал чужденки, които са идвали да работят на острова.

Случаят излезе наяве след откриването на тялото на 38-годишната Мери Роуз Тибурсио от Филипините на 14 април в наводнена шахта в близост до язовира.

Откритието предизвика разследване, което доведе до арестуването на военния преди тялото на втората жена, за която се вярва, че е 28-годишната Ариан Паланас Лозано, също от Филипините, да бъде открито в мината.

По-късно тялото на още една жена, също от филипински произход е било открито от полицията.

Местните власти вярват, че военният е убил трите жени, както и 6-годишната дъщеря на Тибурсио – Сиера, която е изчезнала.

Междувременно стотици се събраха в столицата Никозия на организирано в социалните мрежи бдение в памет на жертвите. Много от тях обвиняват властите, че не са предпазили жертвите.

70-годишен мъж каза, че е подал сигнал в полицията, че изчезват жени, но вместо да разследват, полицаите започнали да го разпитват за мотивите му да подаде сигнала.

Заподозреният е в ареста и е признал, че е извършил 7 убийства, предимно на бедни имигрантки, с които се свързвал чрез сайт за запознанства.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари