В държавата на живите мъртви е лукс даже да умреш

3
За 10 години има 60 случая на самозапалили се хора. Просто някаква статистика....
За 10 години има 60 случая на самозапалили се хора. Просто някаква статистика....

В държавата на живите мъртви е лукс даже и да умреш. Ще ви разкажа един действителен случай на мой познат колега, който ме шокира, е споделя във Фейсбук Стоян Таслаков. 

Публикуваме разказът по действителен случай, който той описва, без редакторска намеса:

"Мой колега с когото сме работили в чужбина се прибира в България за почивка. Става му лошо и отива на лекар. Намират му рак, но не искат да го приемат за лечение защото няма осигуровки. Няколко години се осигурявал в чужбина и е нормално да няма. Издават му документ от чужбина (payslips) да докаже, че е работил и си е внасял осигуровки в друга държава. Занася документа на някакво гише за да опростят периода в които е бил навън и поне да не дължи пари за този период. Груба лелка му се сопва, че такива документи не се признават в България. Имало други видове документи които трябва да представи, но здравните му права ще бъдат възстановени най-рано след 6 месеца. 

Уникум! Човека трябва да влезе за лечение на момента защото заболяването е в напреднал стадий. Единственото решение е да плати осигуровките си за всички години назад да му възстановят правата след един ден. Плаща 600 лева и влиза в болница. Започват химиотерапии през 20 дена. В продължение на няколко месеца, нито може да работи, нито взима пари от някъде. Трябва да мине ТЕЛК, но след 6 месеца не по-рано и след това ще чака решение евентуално да му отпуснат пари.

Въпросите ми са, ако нямаше пари да плати щеше ли да е жив още? Вероятно не, нямаше да влезе в болница. Как може да оцелее повече от 6 месеца без пари при положение, че трябва да се храни, през 20 дни да пътува за химиотерапия и да си купува специални витамини, които струват 200 лева на месец? Невъзможно е да оцелее ако няма роднини които да му дават пари.

Лекаря изписва лекарства и не го интересува имаш ли пари или не.

Телка не го интересува, че имаш спешна нужда да ядеш и да ходиш на лечение, ще чакаш месеци. Напи не го интересува, че си се осигурявал в друга страна и си иска парите на секундата. Няма значение, че имаш документи, те в България не работят, кое ли работи?

Никой не го интересува за теб, да не дава Господ да попаднеш в такава ситуация. Единственото ти решение е да умреш, но и попа иска пари да те опее и да те погребе.

В държавата на живите мъртви - жив си, ама защо ли? За 10 години има 60 случая на самозапалили се хора. Просто някаква статистика....."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари