В Австралия изборният ден е преполовен

1
Избирателната активност е около 20%
Избирателната активност е около 20% Видео: NOVA

Избирателната активност е около 20%

В Мелбърн, Австралия за сънародниците ни изборният ден вече е преполовен. Според Манчо Манев, член на СИК, там вече е ранен следобед и изборите протичат нормално, предава NOVA.

Избирателната активност е около 20%, по-ниска от миналата година. Остават ни над 5 часа изборен ден. Имаме 58 гласували, рекордът е 134 души. Това е единствената секция в щата Виктория, хората пътуват по 4 часа, за да гласуват. В Мелбърн има около 1200 българи", обясни той.

Манев е решил да даде гласа си, защото го смята за изключително важно за едно по-добро бъдеще за България и припомни, че в Австралия гласуването е задължително.

В Австралия има 5 секции - в Мелбърн, Бризбейн, Пърт и Сидни, както и в посолството в Канбера.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари