Уволняват скандалната полицайка

0
Причина за това са расистките й коментари за “Орландовци”
Причина за това са расистките й коментари за “Орландовци”

Скандалната полицайка Анна Витанова прикова отново вниманието върху себе си. Красивата служителка на МВР публикува снимка с расистки коментар срещу ромите в профила си в социалните мрежи. Заради поредния й гаф служителката на МВР ще бъде уволнена, научи “168 часа”.
Витанова изрази мнението си чрез снимка с група роми, които искат "работа, ток, газификация", а в отговор Хитлер казва ехидно: "Ще имате! Товарете ги на вагоните." 
Постът й най-вероятно е отправен към протестите в столичния квартал "Орландовци", който тя охранява като част от специализираните полицейски сили към МВР. “Само да ни развържат ръцете - заканва се Витанова в друга снимка с неин колега от "Орландовци" и пояснява: -
Ако си хванал повечко тен, гориш.” 
На въпроса на в. "168 часа" какво ще последва след нашумелия случай с Анна Витанова заместник-министърът на вътрешните работи Филип Гунев заяви категорично: "Нищо не мога да коментирам." Но източници на вестника са категорични, че този път младата полицайка ще бъде уволнена по чл. 28. (1) от Закона за държавния служител (При изпълнение на слъжебните си задължения и в обществения си живот държавният служител е длъжен да има поведение, което да не уронва престижа на държавната служба и да съответства на Кодекса за поведение на служителите в държавната администрация). 
Хубавата полицайка е позната на протестиращите още от февруарските протести срещу правителството на Бойко Борисов.

 

На работа е и в нощта на сблъсъците между протестиращи и полицаи през 2013 г. Тогава органите на реда трябваше да проправят път на белия автобус, пълен с политици, сред стотиците хора, скандиращи срещу правителството на Пламен Орешарски. 
Анна Витанова бе на първа линия, изпълнявайки заръките да осигури път на депутатите сред хората. Тогава действията й предизвикаха различни мнения. 
Някои от пострадалите се оплакаха, че полицайката превишила правомощията си 
Сигнализираха, че са били бити от нея, но тя категорично отрече. Веднага след това Витанова се появи с превързана ръка и се оплака, че била удряна по време на размириците. 
Хубавицата е полицай от 6 години, но вече е успяла да си създаде реноме на скандална жена. Първото й обвинение провокира вътрешно разследване от министерството, но днес все още не е ясно до какво решение се е стигнало.

 

Полицайката продължила работата си необезпокоявана до момента, в който не реши да изрази мнението си за ромското малцинство. 
Биографията на младата пазителка на реда е интересна. Преди да облече униформа, е била миска, след това телевизионен репортер, конен полицай и чак тогава станала редови полицай по охраната към СДВР.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари