Утре ще е слънчево, но студено за април

0
Минималните температури остават ниски, с условия за сутрешни слани
Минималните температури остават ниски, с условия за сутрешни слани Снимка: Meteo Balkans

Утре ще е слънчево, но в сутрешните часове има условия за слани, температурите в страната ще се повишават

През нощта срещу вторник времето в цялата страна ще е предимно ясно, прогнозира Meteo Balkans

Минималните температури остават ниски, с условия за сутрешни слани в планинските райони и по високите полета от Западна България и Предбалкана. Не е изключено да се образуват слани и в Дунавската равнина. 

Минималните температури в страната ще са между минус 2° и 2°, като традиционно по-ниски ще се задържат в планинските райони и котловините от Западна – до минус 3-2°С. Дневните стойности ще се повишават и на повече места ще са между 12 - 18°С , като по-високи ще са те над Югозападна България – до 20°С. 

През втория ден от новата седмица времето в страната ще бъде предимно слънчево. Временни увлечения на облачността очакваме в следобедните часове над Източна България, като на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб, до умерен северозападен вятър.

Времето в планините ще е подходящо за туризъм и зимни спортове. Ще е предимно слънчево, но остава хладно. Временни увлечения на облачността очакваме след обяд над Централна Стара планина. Ще духа умерен, по високите и открити части силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 9°, на 2000 метра - около 2°.

Времето по Черноморието – денят ще започне със слънце, но в следобедните часове очакваме увеличение на облачността и главно по северното крайбрежие ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 11° и 14°

Прогноза за ФПЧ - В сутрешните часове нивата на фини прахови частици в атмосферата ще бъдат завишени. Концентрацията на вредни газове ще е между 60-90µg/m3 при средноденонощна норма 50 µg/m3. 

През следващите 24 часа Балканите ще попадат под влиянието на разширяващ се антициклон от запад. Температурите постепенно ще се повишат, но ще останат по-ниски от климатичните норми за април. Времето постепенно ще се стабилизира и над по-голямата част от полуострова ще е слънчево, но хладно. По-нестабилна ще е атмосферата над крайните източни райони от Балканите, където след обяд ще се развиват и купесто-дъждовни облаци.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари