Прогноза за времето до 20 април 2024

1
Очаква се период на осезаемо захлаждане за около 2-3 дни
Очаква се период на осезаемо захлаждане за около 2-3 дни

Очаква се период на осезаемо захлаждане за около 2-3 дни

Почти цялата втора седмица на април ще е слънчева, с минимална облачност и дневни температури над сезонните, създаващи усещане за ранно лято, предава NOVA. Причина за това е обширна зона с високо атмосферно налягане.

От понеделник до петък ще се радваме на слънчева и приветлива пролет. Дневните температури в първия от дните ще са в интервала 20-25 градуса, в хода на седмицата ще се повишат с 2-3 градуса.

През почивните дни (13-14 април) ще премине краткотрайно смущение. С голяма вероятност в централните и източните райони ще се развият локални следобедни гръмотевични валежи с потенциал за градушка. Дневните температури леко ще се понижат, но без да падат под интервала 20-25 градуса.

Подобна обстановка ще има и около 16-17 април с преминаването на пореден студен атмосферен фронт. С него ще нахлуе студен въздух и с известна вероятност ще захладнее по-осезаемо за 2-3 дни. В отделни точки на страната дори е възможно образуването на сутрешна слана.

В дните около 20 април времето отново ще тръгне по обичайния си топъл пролетен ритъм – с много слънце, минимални смущения и дневни температури над 20 градуса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари