Унгарският премиер стартира кампания с плакати срещу ЕС

2
Виктор Орбан разлепи плакати на Сорос и Фон дер Лайен с надпис "Да не танцуваме по свирката им"
Виктор Орбан разлепи плакати на Сорос и Фон дер Лайен с надпис "Да не танцуваме по свирката им" Снимка: Euronews

Виктор Орбан разлепи плакати на Сорос и Фон дер Лайен с надпис "Да не танцуваме по свирката им"

Дясното популистко правителство на унгарския премиер Виктор Орбан стартира кампания с плакати срещу ЕС, предаде ДПА, цитирана от БТА.

На разлепените по улици из цяла Унгария плакати са изобразени Александър Сорос – синът на инвеститора либерал с унгарски произход Джордж Сорос – редом до председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и надпис, който гласи: "Нека не танцуваме по тяхната свирка".

Кампанията повтаря подобна кампания от 2019 г, в която тогавашният председател на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер бе изобразен до самия Джордж Сорос. Плакатите бяха свалени след критики от страна на консервативната Европейска народна партия (ЕНП), в която по онова време членуваше партията "ФИДЕС" на Орбан. "ФИДЕС" напусна ЕНП през 2021 година.

Говорител на Европейската комисия каза, че Фон дер Лайен "изобщо не е била възмутена", когато е видяла плакатите. Това не е първият път и вероятно не е последният, добави той. По думите на говорителя доколкото му е известно няма бизнес отношения между Фон дер Лайен и Сорос. Той допълни, че антисемитизмът няма да бъде толериран. Сорос е евреин и оцелял от Холокоста, отбелязва ДПА.

Проправителствени медии в Унгария намекват, че Александър Сорос е отговорен за международните критики, отправени срещу унгарския Закон за защита на детето, които поставят под въпрос разпоредба в него, според която хомосексуализмът не бива да се обяснява на децата и те трябва да бъдат защитени от публикации по темата.

Унгарското правителство неотдавна публикува въпросник за гражданите си, съдържащ въпроси, свързани с ЕС. Един от единадесетте въпроса в този въпросник невярно внушава, че блокът възнамерява да създаде мигрантски гета в Унгария, посочва ДПА.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 15
    7
    жоро
    Свалям му шапка ! Човека си гледа държавата народа и интереса.
  • 7
    6
    До 5
    Всъщност ти си най жалкият педал от разписалите се, Орбан ти бърка в задника, но за теб това е познато удоволствие, затова и коментираш с разпран задник :)
  • -6
    5
    До 4
    Прав си Ванка,но не по голям педал от възхваляващите го под теб....
  • -8
    4
    Ванка с танка
    Същия педал като Лукашенко,голям политик с мангизите на ЕС.
  • 15
    3
    дУДУ
    Педерасите на сорос управляват ес и България!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари