Унгарският премиер настоява за НАТО без САЩ

1
Страните от Европейския съюз трябва да създадат свой отбранителен съюз без САЩ
Страните от Европейския съюз трябва да създадат свой отбранителен съюз без САЩ Снимка: Facebook

Страните от Европейския съюз трябва да създадат свой отбранителен съюз без САЩ

Американците често преследват собствени интереси, когато се занимават с въпросите на международната сигурност, заяви унгарският премиер Виктор Орбан в интервю, публикувано днес от швейцарския седмичник "Велтвохе", предаде СЕГА.

Той смята, че страните от ЕС трябва да положат допълнителни усилия, за да укрепят сигурността си и да могат да се защитават сами, без да разчитат на помощта на САЩ. "Едно европейско НАТО би било решение. Предложих това още през 2012 г.", каза Орбан. Той смята още, че подходът на западните държави към конфликта в Украйна се определя от САЩ, докато Европа губи своята идентичност "емоционално и интелектуално".

Унгарският премиер твърди, че днес "липсва воля, поне на Запад", за разрешаване на ситуацията в Украйна. Много народи - араби, бразилци, индийци, китайци, турци - искат бързо прекратяване на конфликта, каза той. "Западът обаче е изгубил способността си да обединява света в името на една кауза. Основните принципи на философията са ограничени в пространството. Това е нов феномен", добавя Орбан.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -6
    5
    До 3
    Защо ли все избираме най руското...
  • 7
    4
    123
    пак гласувайте за американското посолство в лицето на пъпъ и дъибъ. те хубаво ще ви нагласят.
  • 6
    3
    До 2:
    Ми то от десетина гнусни противни лайна – кое да си избереш? Най-малко цапащото? Най-малко миришещото? Най-американското? М?
  • 8
    2
    русенец
    Късметлии са онези народи, които в тежки моменти избират за водачи читави политици. Унгарците са такива, а ние - не.
  • 12
    1
    Sтанко
    АДМИРАЦИИ!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари