Унгарски ветеринар приюти лъвче от украински зоопарк

0
12-седмичната Мазли е родена в Мелитопол
12-седмичната Мазли е родена в Мелитопол Видео: Ройтерс

Украинско лъвче намери убежище в дома на ветеринар в Унгария

12-седмичната Мазли е родена в зоологическата градина в Мелитопол. Тя е била отглеждана от служител на зоопарка в южния украински град, след като майка ѝ отказва да се грижи за нея заради стреса от бомбардировките.

Заради военните действия в района лъвчето е отведено в Ниредхаза, град, разположен на 90 километра от унгарско-украинската граница. Там то е приютено от семейството на ветеринар, работещ в местния зоопарк, разказва NOVA.

Мазли, чието име в превод от унгарски означава „късмет”, намери и нови приятели. Това са двете кучета на семейството, от които се учи „на обноски и добро поведение”, а именно да не гризе и драска мебелите в къщата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари