Украинските сили продължават да удържат Бахмут

1
Според украинска страна загубите на руснаците в битката за града, която продължава вече месеци, са огромни
Според украинска страна загубите на руснаците в битката за града, която продължава вече месеци, са огромни Снимка: БГНЕС

Според украинска страна загубите на руснаците в битката за града, която продължава вече месеци, са огромни

Въздушна тревога беше обявена в Киев около един след полунощ. Сирените са се задействали и в Черкаска област, а в Харковския и Сумския район са регистрирани няколко експлозии.

Около 02:00 часа въздушната тревога е отменена. Украинските сили продължават да удържат Бахмут, съобщи говорителят на източния украински фронт. Според него загубите на руснаците в битката за града, която продължава вече месеци, са огромни, предаде БНТ.

По думите на основателя на руската частна армия "Вагнер" Евгений Пригожин, ако бойците му се оттеглят от Бахмут, ще рухне целият фронт. Пригожин се оплака и от липса на боеприпаси за групировката си. Акцент в среднощното обръщение на президента Зеленски беше благодарност към защитниците на Донбас. Той добави, че е в ход и подготовката за следващия отоплителен сезон.

"Светът е достатъчно силен, за да накаже Русия за войната. И ние ще предоставим на света достатъчно смелост и инструменти, за да го направи. Нашата увереност в това расте с всяка изминала седмица. Благодаря на партньорите ни, които ни помагат в изграждането на законодателна мрежа, с помощта на която ще бъдат произнесени подходящи присъди и ще ще следи за изпълнението им", заяви Володимир Зеленски.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    тъпаци
    Градът се казва АРТЬОМОВСК. какъв бахмут ви гони ? ако фашагите утре издрискат че вашингтон се казва куршингтон така ли ще го наричате ?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари