Обрат: ''Вагнер'' остава в Бахмут, Москва ще им прати оръжие

4
Ръководителят на руската частна армия заплаши, че бойците му ще напуснат фронта, ако не получат боеприпаси
Ръководителят на руската частна армия заплаши, че бойците му ще напуснат фронта, ако не получат боеприпаси Снимка: TCH

Ръководителят на руската частна армия заплаши, че бойците му ще напуснат фронта, ако не получат боеприпаси

Ръководителят на руската частна армия "Вагнер" Евгений Пригожин обяви, че Москва ще му изпрати боеприпаси, за да продължи боевете в Бахмут. Това по всяка вероятност означава, че бойците на Пригожин ще продължат с военните действия в най-горещата военна точка от войната в Украйна в момента.

Пригожин редовно критикува руските власти за липса на подкрепа на фронта.

В четвъртък Евгений Пригожин нападна руските си партньори в ужасяваща, изпълнена с експлицитни изрази тирада, заснета сред десетки трупове на войници на "Вагнер", припомня Би Би Си, предаде OFF News.

На следващия ден той заяви, че бойците на Вагнер ще напуснат Бахмут до 10 май. Днес обаче Пригожин заяви, че Москва се е съгласила да осигури доставките, "необходими за продължаване на бойните действия" в града.

Очевидният обрат на Пригожин не е голяма изненада. Той е човек, който търси публичност и не е изпълнявал предишните си заплахи, допълва Би Би Си.

Руски войски и бойци от частната военна компания "Вагнер" от месеци се опитват да превземат Бахмут - въпреки съмнителната му стратегическа стойност.

Западни официални лица смятат, че в боевете са загинали хиляди руски войници и бойци на "Вагнер", а източният украински град се е превърнал в символична награда.

В новото си изявление Пригожин твърди, че генерал Сергей Суровикин, който командваше руските сили в Украйна между октомври и януари, е бил назначен да осъществява връзка между редовната руска армия и наемниците на "Вагнер".

"Това е единственият човек със звездата на армейски генерал, който знае как да се бие", заяви Пригожин. "Никой друг армейски генерал не е разумен".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари