Пригожин поиска чеченците на Кадиров да сменят „Вагнер“ в Бахмут

0
Този ход на собственика на руската частна военна компания е в знак на протест срещу липсата на боеприпаси
Този ход на собственика на руската частна военна компания е в знак на протест срещу липсата на боеприпаси Снимка: Кадър Телеграм

Този ход на собственика на руската частна военна компания е в знак на протест срещу липсата на боеприпаси

Собственикът на руската частна военна компания "Вагнер" Евгений Пригожин поиска днес разрешение неговите сили в Бахмут да бъдат заменени от бойци на чеченския лидер Рамзан Кадиров, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Този ход на Пригожин е в знак на протест срещу липсата на боеприпаси, заради която той казва, че неговата милиция търпи безсмислени загуби в битката за източния украински град, който стана сцена на най-кръвопролитните сражения от началото на войната преди повече от 14 месеца.

"Моля да издадете военна заповед за предаване преди полунощ на 10 май на позициите на групата "Вагнер" на частите на батальон "Ахмат" в селището Бахмут и околностите му", пише той в писмо до руския министър на отбраната на Русия Сергей Шойгу. Текстът на посланието бе публикуван от пресслужбата на Пригожин.

Собственикът на "Вагнер" вече предупреди, че ще изтегли силите си от Бахмут на 10 май.

Той се аргументира именно с недостатъчните доставки на боеприпаси от страна на руското министерство на отбраната, които според него са стрували живота на хиляди негови бойци.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Име
    Пфф, братчед..разсмя ме..наистина. Благодаря Ванка.
  • -4
    1
    Ванка с танка
    Памперси пълни. Амуниции няма .Но въй держитес. Байдън и ЛГБТ са виновни..НАТО ги нападна подло....Скоро ватниците ще се топлят на изсъхнали фшкии..Ех колко е лош живота в ЕС
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари