Украински бежанци са недоволни, че са настанени в Елхово, вместо в Созопол

2
"Условията са ужасни, искаме бързо да се махнем!", заяви една от украинките
"Условията са ужасни, искаме бързо да се махнем!", заяви една от украинките Видео: NOVA

"Условията са ужасни, искаме бързо да се махнем!", заяви една от украинките

35 украински бежанци, сред които 12 деца, са настанени във фургоните в Елхово. Те са пристигнали първо в Созопол с туроператор. При пристигането им там обаче става ясно, че няма да бъдат настанени там, защото програмата е прекратена.

Условията тук са ужасни. Искаме бързо да се махнем”, заяви една от украинките, настанени в Елхово, предава NOVA.

"БЧК се опитва да възстанови базовите потребности. Хората обаче искат да знаят колко време ще останат тук. Нашите екипи също ще останат с тях”, коментираха от Българския червен кръст и обясниха, че обстановката не предполага дългосрочно настаняване.

Украинските бежанци, настанени във фургоните, имат нужда от храна и медикаменти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 12
    5
    ТЕЛК-а
    В тази секунда предоставям гарсониерата си за ползване на който и да е украинец, срещу настаняването ми в такъв фургон с осигурени безплатно храна, вода, отопление и електричество. Интернета ще си го плащам сам. Абсолютно сериозен съм! Апартамента ми е в ЦЮР, на 200 метра от гара и автогара, с парно, на 6-ти етаж, има асансьори.
  • 10
    4
    сащ е агресор
    усраински дезертьори/боклуци!!! Пратихме ви хиляди тонове оръжия, а вие се криете по хеотелите, живуркате си!! Кой ще воюва вместо вас, ве дезертьори! Акое чакате ето тези русофоби ристюфците, мирчефците, про100$$ к!р0, @сен ф@силеф, лорерците, атанасофците, стоян михалефци, антоанета цонефа, мартин димитрофците, дайнофците, илиян фасилефците, ге0рги б0р!с0ф ге0ргиеф (боец), любомир алам@нофци, емил с0к0лофци, димитър гърдефци, георги ганефци, армани сбърканяни, хаджигенофци, рошен офшорнелиеф, создормон прасе и банкянската тиква да воюяват вместо вас, няма да го бъде! Вие сте усраински дезертьори, защото агресорът сащ ни изкомандва да ви пращаме оръжия, като ще си живуркате на плажа и по хотели?!
  • 22
    3
    Де да знам
    Т.н. фургони, всъщност изобщо не са толкова лоши колкото ги изкарват. Обзаведени са със всичко необходимо. Вероятно половината пенсионери в България ще се радват ако бъдат настанени в такива фургони, осигурени с безплатно електричество, вода, отопление и храна три пъти дневно.
  • 20
    2
    daskal
    Това са усраински дезертьори! Трябва да ги изпратим в новата им родина - сащ!
  • 33
    1
    Ммм
    Стига с тази украинска сган. Границите са отворени, като не ви харесва хващайте пътя. Прекалено много си позволяват
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари