Първите разселени бежанци пристигнаха в буферните центрове

0
„Сега дойдохме от Златни пясъци, където бяхме три месеца. Избягахме от бомбардировките в украинския град Николаев”, казва Надежда
„Сега дойдохме от Златни пясъци, където бяхме три месеца. Избягахме от бомбардировките в украинския град Николаев”, казва Надежда Видео: NOVA

До края на деня се очаква още 37 или 38 бежанци да пристигнат в почивната станция

Първите осемдесет и двама украински бежанци са настанени в почивната станция на Министерство на отбраната в бургаския квартал „Сарафово”, информира NOVA

От днес тя е буферен център за разпределение и настаняване на бягащи от войната украинци. По неофициална информация те ще бъдат настанени в хотелската част, която е с леглова база от 250 места.

Предстои в следващите дни да бъдат поставени палатки, с което капацитетът на буферния център ще нарасне до 1000 места. До края на деня се очаква още 37 или 38 бежанци да пристигнат в буферния център в „Сарафово”.

Част от украинските бежанци бяха настанени в хотел на военното министерство в Рибарица. Базата вече е пълна.   Разселените от Варна бежанци пристигнаха с влак до град Мездра и после с автобус до планинския курорт Рибарица. Условията в Рибарица впечатлиха бежанците.

„Сега дойдохме от Златни пясъци, където бяхме три месеца. Избягахме от бомбардировките в украинския град Николаев”, казва Надежда.

Благодарим на българската държава за вниманието и помощта в това тежко време. Тази база е великолепна. Обслужват ни с внимание и загриженост. Внимателен персонал и директор. Прекрасна храна. Красиво е. Тук е райска и неземна красота. За всичко сме благодарни”, казват жени, настанени в курорта.

Капацитетът на хотела на военното министерство е 56 стаи, които вече са заети с бежанците от Украйна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари