Украински бежанци от фургоните в Елхово заминаха за Румъния на собствени разноски

6
21 украинци сами са си организирали транспорта до северната ни съседка
21 украинци сами са си организирали транспорта до северната ни съседка Снимка: БГНЕС / Иван Янев

21 украинци сами са си организирали транспорта до северната ни съседка

Повечето от настанените във фургоните в Елхово украински бежанци са напуснали временния център и са заминали за Румъния. Останалите украинци утре ще бъдат транспортирани и настанени в държавна база в Приморско, съобщи областният управител на Ямбол Георги Чалъков, цитиран от БТА.

Двадесет и един украинци са отпътували на собствени разноски за Румъния със същата туроператорска фирма, с която са пристигнали преди няколко седмици в България. Сами са си организирали транспорта, уточни областният управител.

Към момента в транзитния център в Елхово остават 12 украински граждани. За изхранването им се грижи Българският Червен кръст. Всички фургони са оборудвани с отоплителни уреди, имат и санитарните възли. „Имат условията, не можем да кажем, че са като хотелски, но все пак са такива, че позволяват прилично пребиваване“, коментира Чалъков.

След изпращането на бежанците към базата в Приморско, фургонният лагер в Елхово остава в готовност да приема нови украински граждани. „Оставаме в готовност - всеки, който има нужда от подслон в този транзитен център, да бъде настанен“, каза още областният управител на Ямбол.

Центърът в района на „Гранична полиция“ в Елхово разполага с 221 жилищни фургона и е с капацитет за 1768 души. Той беше изграден през 2019 г. за настаняване на нелегални мигранти, влезли незаконно у нас през държавната граница с Турция.

В края на май т. г. в центъра бяха настанени временно над 650 украински бежанци от хотелите по Черноморието. Те останаха там 72 часа, докато бъдат транспортирани към държавните бази за настаняване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    5
    До 3
    По добре центове, отколкото копейки...
  • 5
    4
    Втори до първи
    Всички сме свидетели до какъв хал ни докара съветската окупация от 1944 до 1990 г. От Швейцария на Балканите, минахме през Задунайска губерния и стигнахме до племе, мразещи всичко и всеки. Включително и себе си. А ти готвиш ли се да посрещаш с цветя руските ватници , наглите сърби и техните македонски подлоги.
  • 10
    3
    1 до 2:
    На този хал си, защото си американско-украинска подлога и си отдала задника си под наем, вероятно за няколко US цента! Дано успееш да си купиш щастие с тях!
  • -12
    2
    Русенец
    Само простак и бездушник маже да напише 6омевтар като по-долния. Затова българите сме на този хал.
  • 24
    1
    През уя ми е!
    Да се връщат в усрайната си, тук не се желани, ама да вземат с тях и нашите продажни политици, които ги подкрепят във войната с братска Русия! Не за друго, а за да се бият на страната на хохлите и .... дано не се върнат никога повече в България!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари