Украйна се готви за голямата война през май

0
амо след 2 месеца е много вероятно възобновяването на пълномащабните бойни действия
амо след 2 месеца е много вероятно възобновяването на пълномащабните бойни действия

Върховната рада, по предложение на президента Петро Порошенко, утвърди новата численост на въоръжените сили на страната, която трябва да стане 250 000 души, в т.ч. 204 000 военнослужещи. Законът бе подкрепен от 270 депутати, при необходими 226 гласа. В особен период числеността на въоръжените сили се увеличава „до количеството личен състав, призован за военна служба в съответствие с указа на президента на Украйна за мобилизация”, се казва в документа.

„В началото на особения период, отчитайки заплахите за националната сигурност на Украйна във военната сфера, които носят дългосрочен характер, във въоръжените сили на Украйна се сформират две управления за оперативно командване, 11 бригади, 4 полка, 18 батальона, 16 отделни роти и 13 взвода с различно предназначение. За своевременното развръщане на определените групировки войски въоръжените сили на Украйна трябва да поддържат численост от 250 хиляди души”, се казва в пояснителната записка към закона.

Украинските депутати обосноваха приемането на този закон с това, че Украйна ще има нужда от повече войници за „своевременното формиране на войскова групировка за ликвидирането на въоръжен конфликт в Украйна”.

„Само след 2 месеца е много вероятно възобновяването на пълномащабните бойни действия”, заяви шефът на парламентарната фракция на „Блокът на Петро Порошенко” Юрий Луценко, цитиран от ukraina.ru. По думите на политика крайната цел на Киев ще бъде „да си върне всички украински територии”.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари