Украйна премахва жълтия сигнал на светофарите

0
Властите аргументират предложението си с големия брой пътнотранспортни произшествия
Властите аргументират предложението си с големия брой пътнотранспортни произшествия Снимка: Getty Images

Украинските власти аргументират предложението с големия брой пътнотранспортни произшествия, причинени от опитите на автомобилисти да преминават през кръстовища в промеждутъка между зелен и червен сигнал на светофара

Министър-председателят на Украйна Владимир Гройсман е възложил на различни ведомства да проучат въпроса за възможностите да бъде преустановено използването на жълт сигнал на светофарите, обяви зам.-министърът на инфраструктурата Юрий Лавренюк, цитиран от Газета.ru.

"Премиерът поръча на Министерството на инфраструктурата, Министерството на вътрешните работи, Националната полиция, "Укравтодор" (Пътната агенция) и "Укртрансбезопасност" (Службата за транспортна безопасност) да проучат въпроса за отмяната на жълтия сигнал"обяснява Лавренюк.

По думите му много страни по света се отказват от жълтата светлина и въвеждат по-тежки наказания за преминаване на червено.

Украинските власти аргументират предложението с големия брой пътнотранспортни произшествия, причинени от опитите на автомобилисти да преминават през кръстовища в промеждутъка между зелен и червен сигнал на светофара. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари