УЕФА хареса Градския стадион

0
„Дунав“ ще домакинства в първите два предварителни квалификационни кръга от турнира за Лига Европа
„Дунав“ ще домакинства в първите два предварителни квалификационни кръга от турнира за Лига Европа Снимка: ТОП НОВИНИ

Няма пречки „Дунав“ да домакинства на Градския стадион в първите два предварителни квалификационни кръга от турнира за Лига Европа.

Това заяви в Русе зам. изпълнителният директор на БФС Павел Колев, който беше в града заедно с представител на УЕФА за инспекция на местния Градски стадион, относно годността му да приеме мачове от втория по сила клубен турнир на Стария континент.

Стадионът е стар, въпреки че са положени доста усилия за обновяването му. Има още какво да се оправя, но са дребни работи, не е нещо сериозно. Това, което говорихме и с инспектора от УЕФА е, че няма да има проблем първите два кръга да се играят в Русе“, каза Павел Колев, цитиран от TVN.

Окончателното решение по темата обаче ще бъде взето от УЕФА в близко време. След решението на европейската централа, че сигурният втори в класирането на Първа лига ЦСКА-София няма право да участва в европейските клубни турнири през тази и следващите две години, шансовете на „Дунав“, след спечеленото вчера 4-то място в Първа професионална лига да се включи в Лига Европа нараснаха значително.

Източник: TVN
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари