Ударен Концерт на възглавници в Русе

0

Модо България представя

Ударен Концерт на възглавници в Русе

20 март 2016г.

11:00 и 17:00ч.

Фестивал “Мартенски музикални дни”

Регионален исторически музей

пл. “Ал. Батенберг” №3, гр. Русе

За втора поредна година Концерти на възглавници ще зарадват русенските малки и големи почитатели на класическата музика с една много вълнуваща и енергична програма. Този път, на 20 март 2016г. от 11:00 и 17:00ч. в Регионалния Исторически музей (намиращ се пл. “Ал. Батенберг” №3 ) в Ударен Концерт на възглавници ще бъдат видяни маримба, тимпани, барабани, ксилофон и много други интересни музикални инструменти. Цели трима перкусионисти - Мартина Митева и братята Кирил и Никола Петрови - ще демонстрират как музиката може да накара и малки и големи да танцуват без почивка. А в програмата са включени най-разнообразни произведения, заради които никой няма да може да спре да се усмихва и да изживява всяко едно движение на палките на музикантите.

Преди музикалното събитие, всички гости са поканени да участват в Работилница на възглавници, в която ще се изработват и украсяват ударни инструменти по най-необичайни и креативни начини.

Ударен Концерт на възглавници в Русе се осъществява по покана на МФ “Мартенски музикални дни” в рамките на серията „Мартенски музикални дни Джуниър“ – партньорски проект на Община Русе и Фондация „Америка за България“. Той е безплатен за всички семейства, но изисква предварителна резервация, която можете да направите на www.pillows.bg

Концерт на възглавници” е проект на Модо България с партньори: Детски Дневник, Калинел и FunBook. 

За организаторa:

Модо България е културна организация, която популяризира класическата музика в България по един иновативен и атрактивен начин. През последните години организира различни събития, чрез които развива и утвърждава нови концертни формати. Със своята дейност, Модо подкрепя местната сцена и привлича нови публики към класическата музика. Сред най-известните проекти на организацията са SM&RT - фестивал за класическа музика със субтитри и декорирани пиана на улицата, Роял в парка, Концерти “Мотив”, Музикално училище на възглавници, Концерти на възглавници.

За Концерти на възглавници:

Концерти на възглавници са първите семейни класически камерни концерти в България, носител на наградата на Българско Национално Радио и предаването “Allegro Vivace” за Проект на годината 2013. Те започват своя път преди шест години в София, когато малката галерия “Модо” приютява първите желаещи семейства да послушат камерна музика по нетрадиционен начин – настанени на възглавници. Събитието се харесва и скоро след това всяка концертна програма започва да се представя по два, а понякога по три или четири пъти. 

Вече в значително по-голяма зала, се посрещат по 5000 посетители на година, а музиканти от всички краища на света свирят с удоволствие и усмивка за невръстните си почитатели. Всеки концерт представя различни музикални инструменти и започва да се оформя едно малко общество от хора, ценящи уюта, топлотата и позитивната енергия, витаеща в атмосферата по време на Концерт на възглавници

Няма възрастови ограничения за посетителите на концертите – добре дошли са както новородени бебета и едва прохождащи деца, така и техните каки и батковци - важното е цялото семейство да е заедно. Всички музикални изпълнения са на живо, а след края на концерта децата могат да се запознаят с музикантите и техните инструменти.

Концертите са с продължителност 50 минути и обикновено се предхождат от Работилница на възглавници, където се изработват креативни играчки от естествени материали.

За контакт:

Диди Бранкова, 0894760154, [email protected]

Венета Нейнска, 0898788418, [email protected]

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари