Ученичка от Русе спечели злато в националното състезание по немски език

2
Състезанието следва модела на сертификатните изпити, като включва нивата от А1 до С1 за владеене на езика
Състезанието следва модела на сертификатните изпити, като включва нивата от А1 до С1 за владеене на езика Снимка: Издателство "Клет България"

Състезанието следва модела на сертификатните изпити, като включва нивата от А1 до С1 за владеене на езика

Общо 16 ученици са първенци в националния кръг на състезанието по немски език, организирано от издателството "Клет България". Те показаха най-добри резултати сред 150 деца, които премериха знанията си по чуждия език, съобщиха от издателството, предаде БТА.

"Златото" във всяко от езиковите нива взеха: ниво А1 - Радостина Василева от Русе; ниво А2 - Ивана Алексиева от София; ниво В1 - Едис Наим от Кърджали, ниво В2 - Ванеса Мюл от Велико Търново.

Първото място в най-високото ниво на владеене на езика - ниво С1, спечели Есин Мехмедали от Велико Търново.

"Искрени поздравления на победителите! Всички те постигнаха безспорни постижения, с които цялата ни страна може да се гордее. Радостни сме, че има много будни и мотивирани деца, както и учители, които да ги подготвят за владеенето на езика на толкова високо ниво. Както всички знаем, чуждите езици отварят врати към света и съм сигурен, че всички тези младежи ги очаква едно много добро бъдеще. От "Клет България" сме щастливи, че имаме възможност да допринесем за мотивацията и реализацията на учениците", коментира управителят на издателството Владимир Колев.

По традиция националният кръг на състезанието се състоя в Профилираната езикова гимназия "Екзарх Йосиф Първи" в Ловеч, където всички участници бяха посрещнати със специална програма - концерт на открито, последван от аудио-визуалния спектакъл "Звук и светлина".

Освен награди за победителите, всички явили се на националния кръг ще получат сертификат за участие.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    Slim Shady
    От АГ "Гео Милев", с втори език немски. Класата е вечна.
  • 1
    2
    до 1
    Че откъде да е? От ТОХ-а, машиностроенето или от корабното?
  • 1
    1
    Rusenec
    От кое училище е това дете, от Немската гимназия ли е?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари