Русенци са шампиони по полицейска защита

0

В съответствие с Наредбата за организиране и провеждане на Републикански преглед по „Полицейска лична защита", утвърдена от Главния секретар на МВР главен комисар Младен Маринов и генералния секретар на Спортната асоциация на МВР Чавдар Атанасов, от 20 до 21 май 2018 г. в гр. Ловеч, се проведе зонално първенство по „Полицейска лична защита"- II зона и семинар по карате за служителите на МВР.

Служителите на ОДМВРРусе участваха в състезанията с три отбора, с водач и треньор Станислав Станчев, главен инструктор в русенската областна дирекция.

Русенци отново се представиха блестящо, като завоюваха шампионската титла с отбор в състав Александър Йорданов и Светослав Бодуров.

Вторият русенски отбор - Станислав Георгиев и Теодор Иванов заеха третото място на призовата стълбица, а третият ни отбор – Милен Атанасов и Петър Топалов се класира на пета позиция.

Спортът „Полицейска лична защита” е създаден за практикуване от служителите с полицейски правомощия и се явява съществена част от целия процес на обучение в системата на МВР. Дисциплините са с подчертано специализиран характер и симулират ситуации близки до реалните. Независимо, че придобитите умения се изграждат в един процес, подчинен на спортни правила, необходими са решителни, безкомпромисни и творчески действия. Постигнатите спортни резултати са показател за равнище на професионална подготовка.

Целта при упражняването на спорта „Полицейска лична защита” е изграждане и запазване на постоянно високо ниво на тренираност на полицейските служители през целия трудов път.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари