Учени: Разходката на куче в парка крие висок риск от зараза с COVID-19

0
Учените съветват собствениците на домашни любимци да са особено внимателни с хигиената им след разходката
Учените съветват собствениците на домашни любимци да са особено внимателни с хигиената им след разходката Снимка: Getty Images

Ходенето до магазина е по-малко опасно от доставките на храна за вкъщи

Разходката на куче в парка повишава риска от зараза с COVID-19 до 78 процента. Това показват резултатите от проучване, цитирано от вестник „Дейли мейл” и NOVA. Испански учени от университета в Гранада и Училището за обществено здраве в Андалусия посочват, че домашните любимци могат не само да се заразят, но и да разпространят коронавируса като докосват заразени обществени повърхности.

Как животните всъщност транспортират заразата все още се уточнява, но има потвърдени случаи на котки и кучета с установен COVID-19, които обаче не са болни. Учените съветват собствениците на домашни любимци да са особено внимателни с хигиената им след разходката.

Според професор Кристина Санчес Гонзалес доставките до дома от супермаркетите също крият риск от заразяване. Според данните получаването на храна у дома е с до 94 процента по-опасно от ходенето до магазина.

Работата в офиса, вместо от вкъщи, носи риск от 76 на сто. Ако някой член на семейството е болен от COVID-19 то опасността от заразата е 60 процента.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари