Учени: 1,3 милиарда души ще имат диабет до 2050 година

0
Основната причина за тревожната тенденция е затлъстяването
Основната причина за тревожната тенденция е затлъстяването

Основната причина за тревожната тенденция е затлъстяването

Според последните данни, около 529 милиона души по света страдат от диабет тип 1 и тип 2. Прогнозите на изследователите обаче не са обнадеждаващи, като се предвижда, че до 2050 г. броят на заболелите от диабет ще достигне 1,3 милиарда души в световен мащаб. Това е почти двойно повече от настоящия брой заболели.

Този застрашаващ растеж на заболеваемостта с диабет ще има сериозни последици върху общественото здраве. Сърдечни, бъбречни и други здравни проблеми, свързани с диабета, ще се увеличат значително. Основната причина за това е затлъстяването, което играе важна роля в нарастването на заболеваемостта от диабет.

Въпреки напредъка в медицината и растежа на световните икономики, тези прогнози ни карат да се замислим за състоянието на нашето здраве и продължителността на живота. Независимо от технологичните и социалните промени, които преживяваме, важно е да обърнем внимание на нашия начин на живот и да предприемем мерки за предотвратяване на заболяванията, свързани с диабета. Само чрез осъзнаване на рисковете и прилагане на здравословни навици можем да намалим въздействието на тази глобална епидемия върху нашето обществено здраве и благосъстояние.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    до 2-ри
    еба си кви данъци ще ми натрият на мен в Япония.Само съм 175 кг.
  • 5
    2
    до 1
    не само заради отровите в храните ами защото няма образование да научи хората от деца да спортуват... в училище когато бях аз - 1998-2011 никой не ни учеше да спортуваме, че е хубаво или нещо подобно - само от време на време ни изпитваха да покриваме някъкви смешни нормативи и през останалото време ни оставяха да играем футбол/баскетбол и на 95% от съучениците ми никога не им е пукало за спорт, даже имах познати и приятели, които ми се хвалеха как си вземали медицински бележки да не играят физкултура, понеже нямало смисъл ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ сега като гледам и колко малко възрастни хора (от 20 до 60) умишлено спортуват е просто страшно - повечето са почнали едва когато са станали много дебели или са се разболяли от нещо⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ не става само с качествена храна, трябва и ежедневен спорт ... човек ако ще и плодове да яде и да се тъпче с тях, и от тях ще надебелее, и не е казано всеки ден да ходиш да бягаш, плуваш, фитнес, уличен фитнес или каквото и да било - ами няколко серии лицеви, коремни, клекове отнемат 15ина минути на ден, това че 90% от хората ги мързи и по-им харесва да седят като тулупи и да се наливат с пикня (българска бира) ежедневно, сами са си виновни и от образованието са виночни, че не са ги научили⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ в Япония има въведен закон, ако си дебел над едно ниво, ти увеличават данъците и плащаш глоби докато не отслабнеш, затова 95% от популацията са с нормално телослужение и са доста по-атлетични от много държави по света
  • 7
    1
    така ще бъде в България
    Защото допускате всякакви и какви ли не отрови да ги слагат търговци и производители в храни и напитки.Защото нямам спомен преди 30 години на лимонадата да е имало оредупреждение да не се дава или прекалява към малки деца защото можели да бъдат хипер активни от АСПАРТАМ например Такава лимонада вредна никога не се е произвеждала до 1993 г. в България.Направете си извода.Преди 10 години обявиха аспартама за вреден от ЕС ,а нашите идиоти,тъппчат и тъпчат в напитките за кураж.Къде е министерството н здравеоопазването? Правят ЧиКиИ.Мандражии се хвалят че вода влиза,сирене излиза.Кой допуска това? Какво сирене се яде,а хляб,а месо,салами,кайми,суджуци? Лайна. На наши производители им е наложена забрана за износ към Румъния като установили менделеевата таблица в луканки и суджуци.Не диабет ,а куролипса и путкоизсъхване завъди народа от боклуци.Абсолютна забрана е нужна за Е -тата и т.н. СТРОГ КОНТРОЛ,БЪЛГАРСКИ ,А НЕ ЕВРОПЕЙСКИ ИЛИ УКРАИНСКИ.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари