Учен сътвори супервирус, изяждащ имунната система

0
Учен сътвори супервирус, изяждащ имунната система

Японски професор сътвори супервирус, който унищожава напълно човешката имунна система, съобщи в. "Индипендънт".

Ако случайно бъде изпуснат от лабораторията, той може да предизвика масови измиране на хора и пандемия в невиждани досега размери. Проф. Йошихиро Кауаока от университета Уисконсин-Медисън работил върху смъртоносния вирус H1N1, който през 2009 г. отне живота на стотици хора. Идеята му била да накара вируса да избяга от контрола на имунната система, като неутрализира нейните антитела.

В крайна сметка опитите му завършват с успех и той създава супервируса. Според колеги на японския учен новият микроорганизъм ще направи хората напълно беззащитни, пише в. "Телеграф".

Мнозина вече имат имунитет към вируса от 2009 г., но с подобренията, направени от професора по него, той ще е смъртоносен и за тях. Изследването му не е публикувано в научно списание, но негови колеги, които са се запознали с работата на японеца, са ужасени.

Кауаока призна, че неговият експеримент вече е напълно завършен и може да бъде публикуван, за да стане обществено достояние. Японецът преди време се беше заел да възстанови смъртоносния испански грип, който през 1918 г. отне живота на милиони хора.

Източник: Novini.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари