Убиват бизнесмен и го палят с бензин заради любовен триъгълник

3
Братовчедът на мъжа рогоносец е сложил край на забежките на палавата съпруга
Братовчедът на мъжа рогоносец е сложил край на забежките на палавата съпруга

Подозират, че братовчедът на мъжа рогоносец е сложил край на забежките на палавата съпруга. Малко преди убийството тя написала: “Познай кой ми е на гости”

Жители на шуменското село Вълнари готвят бунт заради все още неразкрито убийство на млад бизнесмен, зверски пребит, а след това залят с бензин, за да бъдат заличени следите от извършителя. Първата стъпка ще е протест пред Съдебната палата в Шумен, където се води разследването, съобщиха инициаторите, пише "168 часа"

Те ще искат отговор от прокуратурата защо още не са разкрили зверското убийство и кой е извършителят. Както и дали е вярно, че той е роднина на съпруга на дамата, която е имала интимни отношения с убития. Според тях не е изключено именно той да е решил да сложи край на “любовната афера”, за която в селото се говорело отдавна.

Овъглените тленни останки на 34-годишния Рейхан Мехмед бяха открити от следово куче в гориста местност край селото 3 дни след подаден сигнал от роднините за изчезването на мъжа на 16 септември. Според разследващи убиецът се е опитал да разчлени с остър предмет трупа и после да го изгори, но тъй като опитът се оказал неуспешен, го запалил.

Зловещата находка

била замаскирана с изсъхнали листа и храсти. Преди това Областната дирекция на МВР в Шумен разпространи снимка с описанието на мъжа. Той има две деца. Развива дребен бизнес заедно с баща си и чичо си, които са собственици на два магазина.

“Потресен съм от тази зловеща история. Рейхан беше мой ученик – тих, скромен - сподели председателят на общинския съвет в Никола Козлево Стефан Стефанов. - От малък помагаше в магазините.”

“Наистина нямаме никаква информация по този случай", заяви кметът на Вълнари Ахмед Ахмед"Но аз няма да допусна да се стигне до крайности и протести, за да не се пречи на разследването. Ще спра хората, въпреки че има такива настроения.”

Въпреки това той признава, че родителите на Рейхан идвали при него и задавали дежурния въпрос: “Кой затри момчето ни и защо убиецът се радва на свободата си, докато синът ни гние в земята?”

Опечаленото семейство питало селския управник ще има ли изобщо справедливо възмездие за извършителя на злодеянието. Или случаят ще бъде потулен, както много такива престъпления.

Организаторите на протеста обаче не приемат съвета на кмета да запазят спокойствие, за да не пречат на прокурорите. Те недоумяват защо толкова дълго време магистратите не могат да сглобят пъзела.

Хората са ядосани, защото правят аналогия с убийството на Виктория Маринова в Русе.

“След като жертвата е публична и известна личност, полиция и прокуратура се активизират и бързо залавят извършителя - обясни учител от с. Никола Козлево, който е познавал Рейхан и родителите му. - Щом пострадалият е обикновен човек като Рейхан, компетентните органи ще си замълчат и ще го потулят. Грозно е.”

Източникът ни помоли името му да не се съобщава, тъй като се опасява от саморазправа с килъра на младия бизнесмен. Учителят казва, че в околността има една версия и най-вероятно тя един ден ще се потвърди. Според него Рейхан бил известен “със слабостта си към красиви жени”. Между него и поредната хубавица в околността започва връзка, но тя е омъжена. Има подозрения, че в един момент съпругът й рогоносец разбира за авантюрата на жена си. Според полицейски източник една от основните версии е, че братовчед на ревнивия мъж може да се е нагърбил със задачата да прекрати любовния триъгълник.

“Горе-долу е така”, бе лаконичен и кметът Ахмед.

Близък до разследването разкри пред "168 часа" любопитни детайли около самото престъпление – братовчедът от чужбина, който редовно идвал в България, планирал отдавна да премахне конкурента на роднината си. В хода на полицейската проверка разпитани свидетели разказали, че във фаталния ден са забелязали как Рейхан заедно с госта от чужбина се отправя към гората. Братовчедът на рогоносеца го поканил на “кратък разговор”. Носел “някаква туба” и найлонова торба. Най-вероятно в нея са били ножът и металната щанга, с която Рейхан бил пребит “до неузнаваемост”. След което килърът го залял с бензин и го запалил.

Малко преди фаталната среща любовницата на Рейхан пратила кратък SMS на братовчеда на мъжа си:

"Познай кой ми е на гости", допълни полицейският източник.

Именно тези важни свидетелски показания се оказали ключови в започналото разследване на прокуратурата в Шумен.

Говорителят й Яна Николова се позова на изискванията на наблюдаващия прокурор по делото да не се дават подробности нито около убиеца, нито около доказателства и улики около самото престъпно деяние. Смятал, че това ще попречи на разследването.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари