Убиха пастир край Чирпан

0
17-годишен непълнолетен младеж е убиецът на овчаря от Скутаре
17-годишен непълнолетен младеж е убиецът на овчаря от Скутаре

17-годишен непълнолетен младеж е убиецът на овчаря от Скутаре

Повдигнато му е обвинение за грабеж и причинена средна телесна повреда, впоследствие довела до смъртта на възрастния човек. Това стана ясно по време на брифинг на Прокуратурата в Пловдив, предаде "Фокус".

Престъплението е извършено на 10 септември 2023 година, убиецът е бил колега на овчарят, като е работил в същото стопанство. След заплаха овчарят е дал, всичките пари, които има, а именно е 60 лева. След получените удари, той е получил телесна повреда и силна кръвозагуба, която всъщност е довела до смъртта. Извършителят обаче е искал още пари, които след като не е получил е причинил средната телесна повреда.

"Прокуратурата в Пловдив е подала искане за мярка за неотклонение задържане под стража спрямо непълнолетния. Законът предвижда от 5 до 12 години затвор", съобщи Галина Андреева – Минчева, заместник-окръжен прокурор на Пловдив.

Участникът в деянието са опитали да заблудят полицаите, но с помощта на психолози са разкрили извършителя на престъплението, заяви директорът на ОД на МВР - комисар Георги Чергов.

Припомняме, че мъжът, чийто труп бе открит в село Скутаре, се казва Живко и е от село Черна гора, край Чирпан.

Той работел при голям земевладелец в Скутаре като пазач, но бил освободен. След това се хванал да работи като чобан при Кольо Убрето, който имал големи стада с овце и кози.

64-годишният Живко не бил заядливец, познават го като кротък човек, но имал един недостатък - пиел от сутринта.

Безжизненото тяло на мъжа е било открито близо до жп линията от работници. При аутопсията открили вътрешни травми, след нанесен побой.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    3
    Хахаха
    Как нямате, онзи варненския патладжан да не би да не ви е вожд, а?
  • -11
    2
    До 1:
    Нещо си се объркал, бе, педал! Ние от „Възраждане“ нямаме цигани-симпатизанти в редиците си! Тоя лилав афро-американец гласува за ГЕРБ, СДС, ДБ, ПП или ДПС, зависи кой ще му плати повече! От мен толкова, а ти си заври тънката пишка в гъза €вропедер..., пардон, €вроатлантически!
  • 6
    1
    Костя Тъмкопишковеца
    Този малкият е наше момче, путреотче от тези на Мутрофанката! Ама тя спряла копейките и то изперкало. Нямало пари за наркотици и утепало краварина евроатлантик! Браво! Наше момче, тероруZZначе!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари