Задържаха кандидат-кмет от Ракитово за убийство на куче

1
Пастир от Ракитово е подал сигнала до МВР
Пастир от Ракитово е подал сигнала до МВР

От мъжа е иззет законно притежаван 9-милиметров боен пистолет „Глок“

Служители от РУ-Велинград и колегите им от полицейския участък в Ракитово задържаха мъж, убил кучето на пастир.

В събота привечер е бил получен сигнал от овчаря от Ракитово, че някой е прострелял едно от кучетата във фермата и то е умряло, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Овчарят е 51-годишен мъж от Костандово, който е и собственик на стопанството. На местопроизшествието е бил извършен оглед от дежурна група при РУ-Велинград и местния полицейски участък.

Трупът на кучето е транспортиран за аутопсия при ветеринарен специалист, който също потвърдил причината за смъртта.

При проведеното разследване органите на реда установили, че автор на престъплението е 44-годишен ракитовец. От мъжа е иззет законно притежаван 9-милиметров боен пистолет „Глок“, а той е задържан в ареста. По случая е образувано бързо производство под надзора на прокуратурата.

По информация на „Марица“ задържаният е местен политик и бизнесмен, който е бил и кандидат за кмет на община Ракитово. Твърди се, че той е отправял заплахи и към стопанина на убитото куче.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари