Убиецът от Сотиря моли за снизхождение

0
Осъзнавам какво съм направил, моля за снизхождение и за наказание доживотен затвор
Осъзнавам какво съм направил, моля за снизхождение и за наказание доживотен затвор

Писма до погубеното си 6-годишно внуче пише всеки ден почернената му баба Милка

"Осъзнавам какво съм направил, моля за снизхождение и за наказание доживотен затвор", заяви 21-годишният рецидивист Мартин Трифонов пред Апелативния съд в Бургас вчера.

Трифонов обжалва пред втората инстанция присъдата си от решетки до гроб, която му бе наложена за блудство, опит за изнасилване и убийството на 6-годишната Кристин посред бял ден в сливенското с. Сотиря на 15 август 2019 г. Престъплението е извършено умишлено по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост, категорично е заключението на експертите, пише 24 часа.

Бабата на убитата Кристин – Милка, настоява магистратите да потвърдят наложената на изверга най-тежка присъда, а именно затвор доживот без замяна. В подкрепа на това са близки на почерненото семейство, жители на село Сотиря и граждани, които се събраха на протест пред съда в Бургас вчера.

"Вече 11 месеца всеки ден пиша в тетрадката своите мисли, които искам да споделя с Кристин. Днес написах: "Добро утро, слънце мое! Днес отиваме в Бургас. Не искам да те натоварвам, но ще трябва да знаеш, че там ще се гледа делото срещу лошия човек. Бди над нас като ангелче! Баба и дядо", сподели бабата Милка преди протеста. Тя добави, че има подкрепата на "Тихите ангели", чийто живот също е почернен от убийци.

"Искаме доживотната присъда не само на Мартин, но и на всички убийци да получат справедливи наказания. Нашата казуса е да има тежки присъди за всички, които отнемат човешки живот. Те нямат право да дишат, а пледират, че им нарушаваме човешките права. Нима ние нямаме такива?", попита покрусената от мъка баба.

Съседката ѝ Мария през сълзи сподели, че още не може да повярва, че Кристин я няма.

"Помня как Криси растеше. Беше усмихната и лъчезарна. Криси бе много щастливо дете. Все още не мога да повярвам, че не е между нас, и си мисля, че ще я видя отнякъде, че ще я прегърна. Никога няма да я забравим", споделя Мария.

Друга жена от протеста добави, че се опитала да зададе доста въпроси на убиеца на Кристи. "Той седи и гледа в една точка като пукал", каза жената.

Бургаският апелативен съд разгледа делото в рамките на едно заседание вчера. Прокурорът пледира да бъде потвърдена присъдата доживот без замяна за Трифонов. Представителят на държавното обвинение заяви, че подсъдимият е проявил изключителна ярост, ожесточеност и садизъм. Прокурорът посочи, че няма област по главата, тялото и крайниците на детето, която да не е травмирана по жесток начин, причинявайки му непоносими болки и страдания. Подсъдимият е пренебрегнал всякакви морални и етични норми, по драстичен начин е нарушил изконното човешко право на живот на едно дете, без да проявява каквото и да е съчувствие, подчерта държавният обвинител.

Адвокатът на Трифонов настоя присъдата му доживот без замяна да бъде заменена с по-лека - доживот.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари