Бабата на Кристин: Убийците не могат да променят отношението си към това, което са извършили

0
Тя се опасява, че Мартин Трифонов може да лежи 25-30 г. и да получи помилване
Тя се опасява, че Мартин Трифонов може да лежи 25-30 г. и да получи помилване Снимка: БНТ

Тя се опасява, че Мартин Трифонов може да лежи 25-30 г. и да получи помилване

"Реакцията ми беше такава, че с всичката си мъка и болка през тези две години съм се борила единствено за да постигнем промяна в НПК и Конституцията и поискахме доживотна присъда без право на замяна. Ето че тя е отменена въз основа на това, че той е 21-годишен и в течение на присъдата, която ще лежи, може да се подобри." Това каза пред камерите на БНТ Милка Георгиева - бабата на 7-годишната Кристин, която се превърна в жертва на брутално убийство в Сотиря.

"Не смятам че убийците могат да променят отношението си към това, което са извършили", допълни тя.

Тя се опасява, че той може да лежи 25-30 г. и да получи помилване. За нея убиецът си остава убиец и затова ще продължава да се бори законът да бъде утвърден за всички останали убийци.

"Над 1 милион подписки бяхме събрали и ще продължим, ако трябва, да събираме подписки, защото подписката която съм си поставила за цел е да получат адекватни присъди", заяви тя.

Тя спомена за други случаи за убийства на деца, с неадекватни присъди а извършителите и благодари на служебния министър на правосъдието, че е се срещнал с нея и я е изслушал.

"Получих съдействие, ако остане служебното правителство на власт, ще искаме тежест на доживотната присъда без право на замяна", каза жената.

Милка Георгиева обяви готовност за излизане на протест и призова организацията "Системата ни убива", хората с неравностойно положение и други семейства, пострадали от подобни трагедии, заедно да изразят гражданското си мнение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари