Мартин Трифонов застава пред съда на 9 януари

0
Убиецът на Криси от Сотиря няма да може да се възползва от съкратено следствие и намалена присъда
Убиецът на Криси от Сотиря няма да може да се възползва от съкратено следствие и намалена присъда

Убиецът на Криси от Сотиря няма да може да се възползва от съкратено следствие и намалена присъда.

Мартин Трифонов, който уби 7-годишната Кристин Георгиева от сливенското село Сотиря, ще застане пред съда на 9 януари, за когато е насрочено разпоредително заседание, съобщиха от окръжния съд в Сливен. Малкото момиче бе намерено мъртво под моста насред селото на 15 август със следи от опит да бъде изнасилено. В момента 21-годишният Трифонов се намира в болницата към софийския затвор, откъдето предстои да бъде доведен под конвой.

Той е обвинен за убийство на малолетно дете с особена жестокост, за което законът предвижда наказание "лишаване от свобода" от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна. Второто обвинение е опит за изнасилване, за което се предвижда от 10 до 20 години затвор. Третото обвинение е за блудство с малолетно дете, като предвиденото наказание е от 5 до 20 години "лишаване от свобода".

По това дело няма да бъде допуснато съкратено следствие, заради направената наскоро промяната в закона, която забранява такава процедура при умишлено причиняване на смърт, припомнят юристите.

Трифонов бе заловен след почти 24-часово издирване на 16 август като при задържането му бе ранен в лявото бедро и дясната подбедрица.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари