Доживотен затвор без право на замяна получи Мартин Трифонов

15
На майката, бабата и дядото на детето осъденият трябва да заплати общо 600 000 лева за нанесени неимуществени вреди
На майката, бабата и дядото на детето осъденият трябва да заплати общо 600 000 лева за нанесени неимуществени вреди Снимка: Sliveninfo

Доживотен затвор без право на замяна получи 21-годишният Мартин Трифонов, който бе признат за виновен за убийството на седемгодишната Кристин от сливенското село Сотиря.

Сливенският окръжен съд му наложи още присъда от двайсет години затвор за опит за изнасилване и десет години за блудство с малолетно дете. На майката, бабата и дядото на детето осъденият трябва да заплати общо 600 000 лева за нанесени неимуществени вреди, предава БТА.

Наказанието ще бъде изтърпявано при първоначален специален режим. В петнайсетдневен срок присъдата може да бъде обжалвана пред Бургаския апелативен съд.

Адвокат Сиво Сивов, който представлява частните ищци - роднините на детето заяви, че това е първата присъда след промяната в закона за съкратено съдебно следствие. По думите му, това ще бъде назидание за престъпниците и те ще имат пример за тежестта на закона. Милка Георгиева, която е баба на убитата Кристин, благодари на хората, които подкрепиха с подписки и мирни протести промените в закона и посочи, че ако получи пари от обезщетението, ще ги дари на деца в нужда.

Престъплението бе извършено на 15 август, като Трифонов бе заловен след почти 24-часово издирване на следващия ден и бе ранен след като оказал съпротива.

Случаят доби широк обществен отзвук, като на няколко протеста и бдения граждани поискаха отмяна на съкратеното съдебно следствие и успяха да променят закона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари