Twitter е създал версия на сайта си, която заобикаля цензурата в Русия

0
Русия блокира достъпа до Facebook и Twitter в опит да ограничи информационния поток във връзка с войната в Украйна
Русия блокира достъпа до Facebook и Twitter в опит да ограничи информационния поток във връзка с войната в Украйна

Русия блокира достъпа до Facebook и Twitter в опит да ограничи информационния поток във връзка с войната в Украйна

Twitter съобщи, че след като руските власти ограничиха достъпа до него, е създал версия на сайта си, която позволява да се заобикалят наблюдението и цензурата, предаде Асошиейтед прес.

Русия блокира достъпа до Facebook и ограничи достъпа до Twitter в опит да ограничи информационния поток във връзка с войната в Украйна. И двете компании заявиха, че работят за възстановяването на достъпа на хората в Русия до платформите им.

Twitter прибягва до т. нар. "onion" услуга, при която потребителите могат да имат достъп до социалната мрежа, ако свалят браузъра Tor, който дава възможност за достъп до сайтове в пространството, известно като "dark web", отбелязва Асошиейтед прес.

Вместо разширението .com, при onion сайтовете се използва .onion. Обичайните версии на сайтовете, като например Twitter.com, също са достъпни през браузъра Tor, но версиите с .onion са пригодени специално за този браузър и позволяват преодоляване на проблеми, създадени от злонамерени играчи в киберпространството.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари