Творби от рециклирани материали създадоха ученици от Ценово

0

Изложбата бе подредена във фоайето на училище „Христо Ботев“ 

Изложба от предмети, изработени от рециклирани материали, беше подредена във фоайето на училище „Христо Ботев“ в Ценово. С много въображение и вдъхновение сръчните ръчички на децата измайсториха букети с цветя, цветни пана с различни фигури, украшения за стени. Повод за необичайната експозиция стана Световният ден на рециклирането.

След възстановяване на присъствените учебни занятия възпитаниците на школото ще имат възможност да се срещат постоянно със Стъклояд, Пластоядка и Хартояд. Това са специални кошчета, в които отпадъците ще се събират разделно, а учениците на практика ща придобиват умения и навици за опазване на природата. За малките палавници се проведе екообучение - как да се грижим за природата и за намаляване на отпадъците.  По време на урока всички бяха впечатлени от големия период на разпадане на вторичните суровини. Учители и ученици се опитаха да намерят отговор на въпроса „Какво би казала природата, ако можеше да говори“. Последиците от замърсяването на природата беше една от основните теми, която предизвика оживени дебати. „Независимо че обучението отново започна да се провежда в онлайн среда, учениците не спират да се вълнуват от въпросите за опазване на природата. Повечето от тях се обединиха около идеята да продължат изработването на цветни пана с рециклирани материали. Вече са готови и първите няколко проекта и ще започнем да ги изпълняваме след като учениците се върнат в клас“, сподели директорката на училището Камелия Леонова.

Инициативите за отбелязване на Световния ден на рециклирането беше подкрепена от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари