Турция повиши толтаксите за мостовете и магистралите

0
Считано от днес тарифата за таксуване за преминаване през мостовете "Мъчениците на 15 юли" е между 15 и 110 турски лири
Считано от днес тарифата за таксуване за преминаване през мостовете "Мъчениците на 15 юли" е между 15 и 110 турски лири Снимка: Shutterstock

Увеличението на цените е отразено на сайта на Главна дирекция "Автомагистрали"

Турция вдигна от днес толтаксите за преминаване по магистралите и мостовете в страната, съобщиха местни медии.

Увеличението на цените е отразено на сайта на Главна дирекция "Автомагистрали", посочва онлайн изданието "Тиджарет Истанбул", предаде БТА.

В съответствие с това, считано от днес, тарифата за таксуване за преминаване през мостовете "Мъчениците на 15 юли" и "Фатих Султан Мехмет" над Босфора в Истанбул е между 15 и 110 турски лири в зависимост от категорията на превозните средства, а пътната такса за мотоциклети става 6 лири. Таксите за моста "Явуз Султан Селим" (т.нар. Трети мост над Босфора) ще бъде между 25 и 275 лири.

За преминаване по моста "Османгази" над Измитския залив ще се плащат между 205 и 920 турски лири, а за моста "Чанаккале 1915", свързващ европейския и азиатския бряг над Дарданелите, цената варира между 75 и 1400 лири.

Най-ниската такса за леки автомобили по магистралите, управлявани от Главна дирекция "Автомагистрали", става 9 лири, а най-високата такса е 84 лири.

Така, таксите за магистралите и мостовете над Босфора, управлявани от Главна дирекция "Автомагистрали", са увеличени средно със 76 процента, а пътните такси за магистралите и мостовете, управлявани от частни компании, са увеличени средно с 50 процента, посочва бизнес изданието "Дюня".

Според актуалния валутен курс 10 турски лири се равняват на около 0,30 евро.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари